Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Radoje Korać izabran za člana Sudskog savjeta, Vučinić, Šoć i Kurgaš bez potrebne podrške

Osmo vanredno zasijedanje

Radoje Korać izabran je za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. Na današnjoj sjednici poslanici su se izjašnjavali o predlogu za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Podršku poslanika dobio je samo Radoje Korać, dok predloženi članovi Nebojša VučinićDragan Šoć i Fikret Kurgaš nisu dobili potrebnu, tropetinsku većinu odnosno 49 glasova.

Za Koraća je glasalo 65 poslanika, svi su bili za.

Za Fikreta Kurgaša glasalo je  47 poslanika a svi su bili za, što nije dovoljno za izbor. Za Dragana Šoća glasalo je ukupno 46 poslanika, 43 za i tri uzdržana.

Za Nebojšu Vučinića glasalo je 48 poslanika, 46 za i dva protiv, pa Skupština nije prihvatila predlog.

Ovo je bilo drugo glasanje poslanika, jer u prvom krugu nijedan od predloženih kandidata nije dobio dvotrećinsku podršku poslanika.

Za izbor u drugom krugu potrebna je tropetinska podrška poslanika, odnosno glasovi 49 poslanika.

Podsjećamo, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je ranije da se za članove Sudskog savjeta izaberu Nebojša VučinićRadoje KoraćDragan Šoć i Fikret Kurgaš.

Na sjednici Skupštine 17. avgusta za izbor Koraća i Vučinića u Sudski savjet glasalo je po 49 poslanika, za Kurgaša 45, a Šoća 43.

Novović novi poslanik DPS-a

Na početku sjednice predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je Državna izborna komisija (DIK) konstatovala da je započeo poslanički mandat Radulu Novoviću sa izborne liste “Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović”.

Ona je dala pauzu kako bi DIK dostavila izvještaj o popuni poslaničkog mjesta sa iste izborne liste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve