Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici danas o odgađanju lokalnih izbora, smanjenju akciza na gorivo i PDV-a na osnovne namirnice

Poslanici crnogorskog parlamenta danas će se izjasniti i o izmjenama Zakona o državnoj upravi kojima je predviđeno da ministarstva mogu imati najviše tri državna sekretara koje je inicirao poslanik Miloš Konatar

Skupština Crne Gore danas će razmatrati prijedlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima je predviđeno da izbori u Podgorici i 13 opština budu održani 30. oktobra, ali i prijedloge izmjena i dopuna zakona kojim bi se omogućilo smanjenje akciza na gorivo i poreza na dodatu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice. Sjednica će početi u 10 sati.

Poslanici crnogorskog parlamenta danas će se izjasniti i o izmjenama Zakona o državnoj upravi kojima je predviđeno da ministarstva mogu imati najviše tri državna sekretara koje je inicirao poslanik Miloš Konatar.

Odgađanje izbora za 30. oktobar podržali su poslanici nove parlamentarne većine, dok su protiv bili predstavnici Demokrata i Demokratskog fronta.

Dopunama Zakona predloženo je da istog dana budu održani izbori u Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu, Budvi, Plužinama, na Žabljaku, u Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici i Golubovcima, opštini u okviru Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve