Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici će danas raspravljati o razrješenju Leposavića

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaće danas o predlogu razrješenja ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da će rasprava biti održana nakon kratke sjednice na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

On je dodao da će dnevni red vjerovatno biti dopunjen izmjenama Zakona o radu.

Ukoliko skupštinski odbori završe svoj dio posla glasanje o preostalim rješenjima očekuje se u četvrtak.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića.

Krivokapić je u obrazloženju naveo da je javno djelovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do dana podnošenja predloga za njegovo razrješenje, u velikoj mjeri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Iz Demokratskog fronta kazali su da neće glasati za smjenu Leposavića, dok iz Demokrata poručuju da neće glasati za smjenu, ako to podrži Demokratska partija socijalista.

Podrška inicijativi Krivokapića najavljena je iz Građanskog pokreta URA.

DPS bojkotuje rad Skupštine.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković ranije je poručio da će stave te partije o učešću na sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o inicijativi za razrješenje Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
16.06.2021-08:27 08:27

Treba poslati Mr Joe Biden o ovom gebelsu, poslati video snimak sa detaljnim obrazlozenjem. Uvjeren sam da bi mu ukinuli boravak u USA, tj bio bi osudjen na robiju, a potom trajno protjeran. Pa neka ga u Biograd dje more cetnicit koliko ga volja.

Rovca
16.06.2021-08:35 08:35

Čoek je vrlo pametan i nekoruptivan. Najbistriji ministar. Budući lider.

Za Nikolu
16.06.2021-09:44 09:44

Američki presednik Truman je 1948 odlikovao generala jugoslovenske vojske u otadzbini D.Mihailovića . Uveravam vas da to zna i ceni americka administracija sadasnji presednik Bajden.