Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici 20. marta o Zakonu o lokalnoj samoupravi, u aprilu o četvrtom sudiji US, ukidanju imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a…

Dogovoreno je da se Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2023. godini održi 4. aprila ove godine

Na danas održanom Kolegijumu predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović postignut je dogovor da se Prva sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2023. godini, započeta na Cetinju 6. marta, nastavi 20. marta 2023. godine. Na toj sjednici će se, podsjećamo, ponovo odlučivati o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je propisan način rješavanja krize oko nemogućnosti proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici, Plavu i Pljevljima.

Takođe, dogovoreno je da se Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2023. godini održi 4. aprila ove godine.

“Na dnevnom redu će se, između ostalih tačaka, naći ponovno glasanje za četvrtog sudiju Ustavnog suda Crne Gore, predlog Administrativnog odbora za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a, kao i ratifikacije tri sporazuma Berlinskog procesa koji se odnose na međusobno priznavanje ličnih karata, univerzitetskih diploma i profesionalnih kvalifikacija između šest zemalja Zapadnog Balkana, a koji su potpisani 3. novembra 2022. godine”, saopšteno je iz Skupštine.

Osim navedenog, na Kolegijumu Đurović je otvoreno i pitanje postizanja dogovora oko preostalih članova Sudskog savjeta, imajući u vidu činjenicu da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu završio posao u dijelu intervjuisanja prijavljenih kandidata.

Đurović je, ističe se, izrazila očekivanje da će dogovora o ovom pitanju doći u što skorijem roku kako bi Skupština Crne Gore izabrala tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve