Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Posjeta kineskog ambasadora Budvi: Produbljivati saradnju u svim oblastima

Pregovaralo se o najvažnijim investicionim projektima koje je Opština planirala u narednom periodu, kao i o saradnji u oblasti turizma

Ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kun boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Budva na poziv predsjednika Opštine Mila Božovića, sa saradnikom Jin Shanom, atašeom, a na samom početku sastanka sagovornici su se saglasili sa tim da je poželjno raditi na produbljivanju postojeće saradnje u svim oblastima, imajući u vidu izuzetno prijateljstvo naših naroda kroz istoriju.

Pregovaralo se o najvažnijim investicionim projektima koje je Opština planirala u narednom periodu, kao i o saradnji u oblasti turizma.

“Prema našim podacima u Crnu Goru je u 2019.godini došlo oko 80.000 kineskih turista”, kazao je ambasador i istakao da će i u budućem periodu ohrabrivati građane Narodne Republike Kine da dođu u Crnu Goru.

Predsjednik Božović predstavio je neke od najvažnijih projekata koji su u planu, poput izgradnje opšte bolnice i šetališta, a ambasador je iskazao spremnost da uloži sve napore za jačanje odnosa i saradnje u ovim i svim drugim oblastima koje mogu biti od zajedničkog interesa.

Poseban naglasak na sastanku bio je na inicijativi za bratimljenje kineskog grada Ćingdao i Budve.

U tom pogledu njegova ambasador i Božović su se usaglasili da će preduzeti sve potrebne radnje kako bi u što kraćem roku realizovali istu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve