Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Portal Vidovdan: Joanikije dobio zadatak da počisti separatiste iz crkvenih redova u Mitropoliji!

Kako portal Vidovdan saznaje prvi ''na udaru pravde biće vođa separatističke, autonomaške i ultracrnogorske struje, rektor Cetinjske Bogoslovije proto Gojko Perović''

Nakon ekscesa koji je prije dvije večeri izazvao predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, vođen je u Patrijaršiji u Beogradu ozbiljan razgovor sa administratorom mitropolije crnogorsko- primorske i episkopom budimljansko-nikšićkim g. Joanikijem, piše portal Vidovdan.

Na predlog episkopa Joanikija i uz saglasnost članova Sinoda tema razgovora je bila oslobođenje mitropolije od nagomilanih separatističkih i autonomaških kadrova koji su često skloni bahatosti i lopovluku.

Prema informacijama ovog portala Episkop Joanikije se u Patrijaršiji obavezao da će poslušati Sveti Arhijerejski Sabor SPC i u narednih par mjeseci raščistiti neke stvari na terenu.

Kako portal Vidovdan saznaje prvi na udaru pravde biće vođa separatističke, autonomaške i ultracrnogorske struje, rektor Cetinjske Bogoslovije proto Gojko Perović.

“Proto Gojko je inače veoma “skroman” pa pored plate koju kao rektor Srpske pravoslavne bogoslovije dobija iz Srbije obično ima i po nekoliko primanja iz bočnih poslova i nenadnih zaduženja”, piše ovaj portal.

Peroviću će se sigurno priključiti i neki drugi autonomaški kadrovi sa Cetinja koji su skloni enormnom bogaćenju preko grbače vernika i turista: sekretar mitropolije prota Obren Jovanović, njegov pomoćnik prota Igor Balaban i drugi pomoćnik prota Anđelko Boričić. Svi su sa parohijama na Cetinju i svi i sami žele premeštaj u neke bogatije krajeve jer od uvođenja sankcija Rusiji i krize izazvane virusom Kovid 19 Cetinje više nije ni rudnik zlata za pljačkanje ruskih turista ni mesto za brzo i enormno bogaćenje.

Portal Vidovdan je kao posebno bliskog bivšem DPS režimu koji je zvanično pao sa vlasti u Crnoj Gori naveo sekretara eparhije protu Obrena Jovanovića.

On je za 10 godina na toj funkciji navodno enormno uvećao svoje nekretnine kako u Crnoj Gori (Podgorica, Primorje) tako i u Srbiji (Fruška Gora i Novi Sad). Govori se da će na udaru pravde vladike Joanikija biti i sveštenik Ljubomir Jovanović iz Bara koji je po nekim izvorima iz Crne Gore posebno naelektrisan protiv svega što dolazi iz Srbije i poznat je kao neuravnotežen čovek. Njima će društvo navodno praviti i još nekoliko autonomaški nastrojenih sveštenika iz Podgorice i cele Crne Gore, zaključuje portal Vidovdan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vahid
30.05.2021-10:49 10:49

Preuzeces jos malo i POLICIJU I BICE KA LUKASENKO -Abazovic prijetnjama cim preuze vlast da pola crne gore nece spavat bice ciscenje na glavacke!! Cekamo taj dan kad ce da vam se sudi za svo zlo ucinjeno CG!