Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Više su poštovanja imali okupacioni guverneri, nego što ga Vučić ima prema ovoj vlasti

Ovo je običan politički kupleraj, a Vlada Zdravka Krivokapića i parlamentarna većina svakoga dana pokazuju da nemaju granice stropoštavanja u blato izdaje državnih i nacionalnih interesa, kaže Popović

Posljednja dešavanja povodom (ne)potpisivanja Temeljnog ugovora SPC i Vlade Crne Gore komentarisao je pisac Milorad Popović.

“Ne znam za sličan primjer ponižavanja bilo koje države, u bilo kojem periodu. Više su poštovanja pokazivali okupacioni guverneri u Prvom i Drugom svjetskom ratu prema njihovim kolaborantima, nego što ga danas ima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prema aktuelnoj Vladi Crne Gore”, kazao je Popović za Antenu M i dodao:

“No, s obzirom na anticrnogorski karakter i niske motive nove vlasti, njeni su lideri zaslužili ovakvo javno sramoćenje. Ovo je običan politički kupleraj, a Vlada Zdravka Krivokapića i parlamentarna većina svakoga dana pokazuju da nemaju granice stropoštavanja u blato izdaje državnih i nacionalnih interesa”, kaže Popović.

“Valjda je danas svakome iole razboritom jasno da se iza parole i pokreta ‘ne damo svetinje’ krila operacija najveće kulturne i ekonomske pljačke Crne Gore u njenoj 12-vjekovnoj istoriji. Građanska, prozapadna i sekularna Crna Gora mora naći način da odgovori na nezapamćeno nacionalno poniženje i besramno razaranje države i društva”,  poručio je dobitnik Trinaestojulske i Njegoševe nagrade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve