Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Trojnu koaliciju jedino spaja težnja ka nestanku Crne Gore

Ako Crna Gora nastavi ovim tempom i aktuelna Vlada izdrži do kraja mandata, tvrdi Popović, u Crnoj Gori neće biti zaposlenih u privatnom sektoru

Najavljena rekonstrukcija Vlade biće dugotrajan proces, jer jedino što je spojilo trojnu koaliciju i drži ih i dalje zajedno je težnja ka nestanku Crne Gore utapanjem u “srpski svet”, ocijenio je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora”.

“Juče smo svjedočili u Skupštini da parlamentarna većina ne postoji. Kako će se ta trojna koalicija dalje dogovarati, ne znam. Ne vidim da mogu naći zajednički jezik”, kazao je Popović.

Najave ministra finansija i rada i socijalnog staranja Milojka Spajića da će se minimalna zarada u Crnoj Gori u narednoj godini povećati na 450 eura, a prosječna na 700, dok će doprinosi za zdravstveno osiguranje biti ukinuti, Popović vidi kao spisak lijepih želja u susret osnivanju nove političke partije na čijem bi bio čelu.

“Građanima to lijepo zvuči, ali savjetujem da ne gaje iluzije da je to moguće. Vidimo kuda vodi ta priča. Crna Gora mjesečno gubi hiljadu zaposlenih u privatnom sektoru, što je u poslednjih godinu 12.000 nezaposlenih, a do kraja njihovog mandata nećemo više imati zaposlenih kod privatnika”, upozorio je Popović i dodao da se u javnom sektoru zapošljavaju, i po dubini i po širini, partijski podobne osobe.

Ako Crna Gora nastavi ovim tempom i aktuelna Vlada izdrži do kraja mandata, tvrdi Popović, u Crnoj Gori neće biti zaposlenih u privatnom sektoru.

Obavezujuće uputstvo za postupanje policije na Cetinju 5. septembra upućeno ministru Sekuloviću od strane premijera, prema njegovoj ocjeni, pisani je dokaz da je Krivokapić izašao iz ustavnih ovlašćenja.

“U haosu da se ispune nalozi Beograda, premijer Krivokapić se totalno izgubio i nije pratio svoje ustavne i zakonske nadležnosti. Po svjedočenju mnogih, u noći između 4. i 5. septembra, bio je totalni haos u prostorijama Vlade Crne Gore, a postupci koji su u toku pokazaće i, vjerujem, dokazaće šta se tu događalo”, poručio je Popović.

Postoji, uvjeren je, velika i krivična i moralna odgovornost premijera Krivokapića, potpredsjednika Vlade Abazovića, ministra Sekulovića…

“Istorija i narod Crne Gore im neće nikada oprostiti i zaboraviti sve što su nam priredili na Cetinju. Imam poprilično godina, ali u životu nijesam doživio toliko gutanja suzavca, šok bombi, gumenih metaka. Pored mene je bila funkcionerka Liberalne partije koja je pogođena sa četiri gumena metka i ima potvrde o tome, iako policija stalno negira da ih je koristila”, zaključio je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve