Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović sa Mitropolitom CPC Mihailom: Vjerska prava svih zajednica moraju se poštovati

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović posjetio je Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila u sjedištu Crkve na Cetinju, saopšteno je iz te političke partije

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović posjetio je Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila u sjedištu Crkve na Cetinju, saopšteno je iz te političke partije.

“Kako CPC obilježava 28 godišnjicu od obnove u veoma teškim uslovima, uz sve očigledniju diskriminaciju od strane države i sa, i dalje, otuđenom crkvenom imovinom, konstatovano je da se moraju poštovati vjerska prava svih vjerskih zajednica kako propisuje Ustav, zakoni ali i prirodna, univerzalna prava čovjeka”, navodi se u saopštenju.

Popović je kazao da će se Liberali i na niovu države i u svim lokalnim zajednicama snažno zalagati za ravnopravnih svih zajednica i jednak tretman CPC.

Na sastanku je, kako su naveli, konstatovanao da Vlada Crne Gore i ukupan državni aparat mora omogućiti u punom kapacitetu slobodu ispoljavanja vjerskih osjećanja vjerujućim Crnogorcima i Crnogorkama, kao i svim drugim građanima Crne Gore.

,Sekularni karakter države može se očuvati samo uz nepristrasan i jednak odnos prema svim zajednicama i uvažavanje dostojanstva i uvjerenja svih vjerskih organizacija”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve