Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Popović: Opština Kotor funkcioniše van zakona oko 700 zaposlenih ne prima plate (VIDEO)

Popović je kazao da je Opština van zakona i da se ne nazire rješenje krize u tom gradu, i pozvao Vladu i predstavnike političkih partija da hitno reaguju

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović upozorio je da Opština Kotor ne funkcioniše nakon smjene predsjednika te lokalne samouprave Vladimira Jokića.

Popović je kazao da je Opština van zakona i da se ne nazire rješenje krize u tom gradu, i pozvao Vladu i predstavnike političkih partija da hitno reaguju, jer Kotor nema lokalne vlasti, pošto su gotovo svi funkcioneri podnijeli ostavke ili su razriješeni, a zaposleni u lokalnoj upravi, njih skoro 700, ne primaju plate.

Da vlast u Kotoru nije bila dorasla zadatku poručio je i odbornik LP-a Vido Drašković, koji je sada već bivšeg predsjednika optužio za sve što se dešava u tom gradu.

“Zakon o javnoj upravi je ostao nedorečen i po meni je prosto jedino rješenje da se hitno formira vlast, da li će ostali dati manjinsku podršku, LP će dati manjinsku podršku bilo kome ko može da formira vlast, samo da se grad i Opština u ovom trenutku spašavaju. Pozivam parlamentarne političke partije, ima ih osam da se hitno sastanu, a naravno i najveću odgovornost ima DPS da sazove takav sastanak”, rekao je Popović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve