Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Popović: Nadležni organi da preduzmu mjere i obezbijede prava radnicima KAP-a

Popović je osudila pritisak na radnike Kombinata aluminijuma Podgorica

Najoštrije osuđujem pritisak na radnike Kombinata aluminijuma Podgorica koji se danas sprovodi po nalogu Veselina Pejovića, a koji je naložio svim rukovodiocima da praktično natjeraju zaposlene da potpišu tipsku izjavu podrške njemu i kompaniji Uniprom, poručila je Zdenka Popović, poslanica i potpredsjednica Demokrata.

“Upravo sam dobila takvu izjavu koja danas kruži od radnika do radnika i od kojih se traži da je potpišu suprotno njihovoj volji, pa istu prezentujem javnosti. Tražim od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnosti, izvrše inspekcijski nadzor i obezbijede sva prava radnicima KAP-a”, poručila je u saopštenju.

Zatim je poručila da ni jedan pojedinac ne smije biti jači od same države.

“Ni jedan pojedinac ne smije biti jači od države Crne Gore i niko nema pravo da ograničava ili ugrožava prava radnika. Institucije sistema su dužne da odlučno, dosljedno i odgovorno primjene zakon kako bi se stalo na put pritiscima i otvorenom kršenju zakona ove države”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Natasa
05.03.2021-14:42 14:42

Demokrate poceli ste da pucate i da se davite po smetlistu vasim sovinistickim nacionalistickim laznim podmecivanjem nema vise BUDALA da vas docekuje sa vasim AUTOBUSOM CETNICKA JE NASA NACIJA!!