Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice

Napravljen je, smatra Popović, plan za poništenje svih atributa Crne Gore kao građanske države. Napisana je, kaže, smrtan presuda crnogorskoj naciji kao stožeru građanske Crne Gore

Napravljen je plan za poništernje svih atributa Crne Gore kao građanske države. Napisana je smrtna presuda crnogorskoj naciji kao stožeru građanske Crne Gore. Na djelu je uništavanje Crne Gore. Najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura, a koji na najperfidniji način relativizuju očigledne agresivne atake na ljudsko pravo. To su neke od ocjena pisca Milorada Popovića koji je gostujući u Drugačijoj radio vezi poručio da bojkot mora biti potpun i u svemu, ne samo Skupštine.

Popović smatra i da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice, da pokažu građanski mirni protest protiv fašizma, protiv negiranja nacije i ugoržavanja elementarnih ljudskih prava.

Kaže i da je, u ovom trenutku, vrlo štetno nadati se da se pristojna, građanska Crna Gora može praviti sa Aleksom Bečićem. Popović smatra da su Demokrate i URA dio projekta urušavanja, okupacije Crne Gore.

Crna Gora prva suverena država koja je pala u hibridnom ratu

Pisac Milorad Popović smatra da je u našoj državi, u vema kratkom periodu, u svim ključnim segmentima napravljena drastična promjena paradigmi na kojima je Crna Gora stvorena 2006.

“Od toga da su klerikalci, ekstremni nacionalisti, koje je SPC zajedno sa centrima iz Beograda i Moskve postavila, uzeli mjesta prosvjete kulture…”, objašnjava Popović.

Na opasku da od 30. avusta, kao svojevrsnu mantru sa različitih adresa, slušamo rečenicu “ovo je neka nova Crna Gora na koju ćete morati da se naviknete”, te pitanje kakva je to Crna Gora na koju ćemo morati da se naviknemo, pisac Milorad Popović kaže da je najsažetiji odgovor na to dala ministarka Bratić tokom posjete Srbiji.

“Taj odgovor je najjezgrovitije dala ministarka kulture, sporta.. kada je kazala da je Crna Gora država Srba i opozicije. To bi neki rimski pretor, ili konzul kazao da je Rim držav Rimljana i varvara”, kaže Popović.

Popović smatra da je ono što se dogodilo 30. avgusta operativno spremano minimum deset godina.

“Od formiranja Foruma 2010, čiji su kreatori bili Miodrag Perović i Žarko Rakčević, kada su tražili dvije nacionalne zastave, dva službena jezika…(jedino nijesu pominjali crkveno pitanje, za njih je ono bilo riješeno), pranje biografije četničkog vojvode, stvaranje DF-a, dovođenje Lekića, Pozitivne Crne Gore, formiranje URA-e.To je jedan kompleksan plan koji je imao sponzore u Beogradu, a kasnije u Moskvi. Taj plan imao je različite oblike propagandnog, političkog, obavještajnog djelovanja. U jednom trenutku bila je i vojna priprema na dan izbora 2016.”, navodi Popović.

Popović kaže da je Crna Gora prva suverena država koja je pala u hibridnom ratu, jer se, kako smatra, vlast koja je formirana 3. decembra, po svim uzusima, ponaša onako kako to radi jedna okupaciona vlast.

“Svaka okupaciona vlast govori da dolazi da popravi zatečeno stanje, a sa druge strane da prevrednuje sve one postulate na kojima je stvarana jedna država”, navodi Popović.

Napravljen je, smatra, plan za poništenje svih atributa Crne Gore kao građanske države. Napisana je, kaže, smrtan presuda crnogorskoj naciji kao stožeru građanske Crne Gore. Navodi da je u tom kontekstu bio napravljen i zakona o državljanstvu, biračkim pravima, te da se popis stanoviništva sprema kao strateški posao u kojem bi Crna Gora za kratko izgubila sve atribute samobitne, samostalne nacije i držvave.

Popović smatra da je posrijedi brutalna asimilacija, uvođenja straha u kosti, ucjene svih koji drugačije misle, stigmatizacija na različite načine.

“Ukoliko kažete da se opirete tome da vam pale nacionalne zastave, da vas ponižavaju… kažu“ vi ste plaćenik, podanik bivšeg korumpiranog ražeima”, to je već pozanta matrica”, navodi Popović.

Kaže da je na djelu brutalna agresija izvana koja je trajala nekoliko godina, a koja se dešavala na očilgled Evrope, institicija EU.

Najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura

Popović smatra da najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura, a koji na najperfidniji način relativizuju očigledne agresivne atake na ljudsko pravo 300 000 ljudi u Crnoj Gori.

“Osnovno demokratkso pravo je Cogito, ergo sum (mislim dakle postojim). Ja mislim da sam Crnogorac, bez obzira što o tome misli Aleksandar Vučić, ili Andrija Mandić. To je elementarno ljudsko pravo koje danas žele da nam ukinu”, navodi Popović.

Popović podsjeća da smo, u veoma dramatičnim situacijama, uspjeli da stanemo zajedno sa nacionalnim manjinama u Crnoj Gori, što je jedinstven sučaj u ovmom dijelu Evrope. Ističe da su to velike vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

Smatra da se tužilački zakoni mijenjaju kako bi bio smijenjen Milivoje Katnić koji je, kaže, 2016. spriječio državni udar.

“U Crnoj Gori danas imamo neobičnu situaciju da oni koji brane Crnu Goru to rade sa znatno manje hraborsti i strasti nego oni koji atakuju i rade da Crna Gora nestane”, smatra Popović.

Srukture iz Beograda i Moskve, koje su protiv Crne Gore uspjele su, navodi Popović, da strukturu koja je do prošle godine vladala Crnom Gorom prikažu kao najveće zlo.

“Činjenica, da ‘rukoljubi i popovska bratija’ imaju potrebu da se snishodljivo prikazuju da su prozapadni govori, međutim, da su u znatno većem problemu nego što izgleda. To govori da je Zapad znatno jači od Rusije i Srbije”, kaže Popović.

Vlast neće moći dugo da laže

Popović vjeruje da neće proći dugo, a ova vlast će morati da se suočiti sa time da više ne može lagati.

“Moraće reći, idemo prema Moskvi, ili će morati da se upodobi sa zapadnom politikom”, navodi Popović i dodaje da je problem opozicije što nema inventivnu, borbenu, ofanzivnu politiku, koja ima jasne dokaze da pokaže da se krše svi uzusi demokratskog društva.

Popović kaže da Evropa nikada nije imala jedinstvenu politiku. Navodi da je naša velika sreća što smo uspjeli da uđemo u NATO.

Bojkot mora biti potpun i u svemu, moramo se glasno pobuniti

Ukoliko ne pokažemo da se borimo za neke vrijednosti, zašto bi to bilo stalo nekom drugom, kaže Popović. Smatra da to dugujemo sebi, svojim precima i đeci.

“Moramo se glasno pobuniti, ne u nekim taktičkim začkoljicama, bojkot mora biti potpun i u svemu, ne samo Skupštine. Milo Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice, da pokažu građanski mirni protest protiv fašizma, protiv negiranja nacije, ugoržavanja elementarnih ljudskih prava”, smatra Popović.

Demokrate i URA su dio projekta urušavanja, okupacije Crne Gore

Popović ukazuje da je posrijdi brutalna denacionalizacija i ukidanje suštinskih atributa nacionaolne svijesti i poručuje da se jasnim rečenicama mora govoriti što se dešava u Crnoj Gori. Na djelu je, smatra, uništavanje Crne Gore.

“Ovi su shvatili da Srbi ne mogu preokrenut. Tako da su od jednoga ekstremnog nacionaliste Bečića (stavili mu crvenu kravatu i napisali mu neke fraze) ukriva ono što je evidentvo. U svim srtrateškim pitanjima i postavljanjima DF, URA, Demokrate uopšte nemaju spora. U nekoj drugoj političkoj situaciji vjerovatno bi mogli i da odigraju drugačije, ali u ovom trenutku vrlo je štetno nadati se da se može praviti pristojna, građanska Crna Gora sa Bečićem”, smatra Popović.

“Svaki pametni političar mora da shvati da ovo nije parlamentarna već borba ‘biti ili nebiti’”, poručio je Popović.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
20.05.2021-16:13 16:13

Gospodine Popovicu sa duznim postovanjem za vasu reportazu bi samo dodao a ovo sta kazem neka neko upamti dobro ” Onoga dana kada nas Milo Djukanovic pozove da izadjemo na ulice ce svako ko imalo voli Crnu Goru izaci i ako bude trebalo dati zadnju kap krvi za nasu jedinu domovinu ” Gospodin Djukanovic je mudar politicar i on je svjestan toga sta moze da se dogodi poslije njegove molbe da izadjemo na ulice posto se ovo svetoslavsko srbijansko zlo koje nas je snaslo nece okoncati ili skloniti mirnim putem. Hvala na paznji.

gagi
20.05.2021-16:30 16:30
Reply to  Ha20

Podrska od kompletne familije iz grada pod Lovcenom,necemo se “brojati”kao bravi kao sto radi izdajnik Brako Radulovici iz Komana,citiram “ja se borim za obaraz nas 30 u porodici Radulovic”e “lijepo je te 30 brava Radulovica “pretvorio u izdrajnike Crnr Gore,a obraz im je gu…a. Da je vjecna Crna Gora.

Donji kraj
20.05.2021-21:49 21:49
Reply to  gagi

Gagi@ Mi ti tepamo Gagica jer si verovatno maloletan. Ukidamote sa repertoara jer si nekulturan i vrlo malo pismen. Žaonam je dasmoti klicaali E viva Gagi

Ha20
21.05.2021-04:23 04:23
Reply to  Donji kraj

Rovice vidim da cesto mijenjas imena na sajtu ali ti to slabo prolazi jer si toliko providan da je ro zalosno. Kada vec kritikujes druge da su nepismeni onda procitaj jos jednom to sta si napisao na tvom komentaru pa provjeri tvoju pismenost ??

Cicvara
21.05.2021-10:51 10:51
Reply to  Donji kraj

Rovice izdajnice nijesi posa u kolonu danas na 21 maj da se pridruzis ljepoti Lovcenskoj ili viris iza coska kako se viore cg-zastave znamo da vam je muka za svaki slucaj vode popite da srce ne zakoci!

Cetinjanka
20.05.2021-17:30 17:30

Popovicu sve ste u pravu ! Djukanovic kad nas pozove na ulice znaj da se isti dan oslobodja CG od Okupatorske Vlade i Cetnika !

Cetinje Dedinje
20.05.2021-18:37 18:37

Jes Miloce slusat boksere. Čovek voli košarku i zna da za tu ideju nema dovoljno prave publike.

pero
20.05.2021-21:45 21:45

Ima nas vise no sto mislis cetnik!