Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Popović: Crnoj Gori potrebne hitne reforme

Popović je poručio da se Crna Gora nalazi već dugo u institucionalnoj i političkoj krizi

Konferencija evropskih liberala, poslaničke grupe EP “Renew Europe”, zajedno sa evropskim komesarima, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima međunarodnih organizacija i liderima liberalnih partija održana je u Briselu. Na Konferenciji je učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, koji je poručio da se Crna Gora nalazi već dugo u institucionalnoj i političkoj krizi, te da je nakon dolaska na vlast desničarske, klerikalne, nacionalističke vlasti, doveden u pitanju koncept Crne Gore kao građanke države i njen proevropski put i dalja demokratizacija.

On je, kako je saopšteno iz LP, kazao da je presudno važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u Crnoj Gori, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma te da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva ali i podrške građana evropskom putu zemlje koji su proruska i prosrpska Vlada potpuno zaustavili.

Popović se na konferenciji sastao i sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, liderom ALDE grupe Ilhanom Kjučukom, Romanom Jakičem liderom LIBSEEN liberala Jugoistočne Evrope ali i drugim liderima. On je sa njima razgovarao perspektivama dalje demokratizacije i reformi u Crnoj Gori te neophodnosti hitnih promjena u državi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve