Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Bar je opština u kojoj su realizacije projekata i uređenje prostora vidljivi na svakom koraku

Dok u pojedinim primorskim opštinama, Budvi, Tivtu, Kotoru, traje blokada opštinskog aparata, potpuni haos i nerad, koaliciona prepucavanja i nepotizam, nešto nalik stanju u Vladi Crne Gore, u Baru se uspješno i kontinuirano realizuju projekti u skladu sa Planom i programom uređenja prostora, ocijenio je odbornik DPS Bar Jovan Popović

Dok u pojedinim primorskim opštinama, Budvi, Tivtu, Kotoru, traje blokada opštinskog aparata, potpuni haos i nerad, koaliciona prepucavanja i nepotizam, nešto nalik stanju u Vladi Crne Gore, u Baru se uspješno i kontinuirano realizuju projekti u skladu sa Planom i programom uređenja prostora, ocijenio je odbornik DPS Bar Jovan Popović.

Ostatak izjave Popovića prenosimo u cjelosti

Lokalna vlast u Baru, na čelu sa DPS-om prošlu godinu je završila nizom aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata širom barske opštine. Sa takvom dobrom praksom je nastavljeno i u prvim danima januara.

Nakon rekonstrukcije trotoarskih površina u centru grada, na više lokacija u gradu postavljena je i 61 nova klupa u cilju oplemenjivanja prostora, čineći ga funkcionalnijim i korisnijim za sve građane Bara.

Pored uređenja parkovskih površina i pješačkih staza, u proteklim danima je završena potpuna rekonstrukcija dijela jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu, od mosta rijeke Željeznice do Doma zdravlja. U narednim danima očekuje se nastavak rekonstrukcije drugog dijela ove saobraćajnice do Luke Bar.

Činjenica da Vlada Crne Gore, diskriminiše Opštinu Bar i izdvaja minimalna sredstva za realizaciju kapitalnih projekata, neće usporiti razvoj, jer lokalna samouprava posvećeno i uporno radi na unaprijeđenju naše opštine.

Iznosi Kapitalnog budžeta Opštine Bar se povećavaju iz godine u godinu. Tako je iznos opredijeljen za 2022. godinu, pet puta veći od onog koji je opredijelila Vlada i čini 42% ukupnog Budžeta Opštine Bar, odnosno 10.5 miliona eura.

Ovaj iznos će biti investiran u lokalnu infrastrukturu.

Ako uzemo u obzir činjenicu da je ostvarenje Budžeta Opštine Bar u 2021. godini iznosilo preko 100%, nema sumnje da će i 2022. godina biti upamćena po radovima i investicijama na svakom koraku barske opštine i da će Bar spremno dočekati ljetnju turističku sezonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve