Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Abazović iznio neistine, neka odgovori da li je susret s Bigovićem prvo planiran u KCCG?

Popović dalje pita Abazovića ko to ima povjerenja u osobu koja je prema pisanju medija organizivala ubistvo časnog i hrabrog policijskig inspektora Slavoljuba Sćekića, koji je u tom trenutku vodio istragu iz oblasti organizivanog kriminala i korupcije

Poslanica Demokrata Zdenka Popović tvrdi da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović iznio nove neistine njen račun.

Zbog toga, naglašava Popović, Abazoviću postavlja više pitanja.

“Da li je prvobitni plan bio da susret gospodina Abazovića sa, kako mediji navode, osuđenim i osumnjičenim za ubistvo Slavoljuba Sćekića bude u KCCG-u nakon što bi se isti naprasno “razbolio”, ali je plan propao jer jer ipak ima časnih ljudi koji nijesu spremni svašta potpisati, pa je susret morao biti održan u UIKS-u?”, pita ona.

Popović dalje pita Abazovića ko to ima povjerenja u osobu koja je prema pisanju medija organizivala ubistvo časnog i hrabrog policijskig inspektora Slavoljuba Sćekića, koji je u tom trenutku vodio istragu iz oblasti organizivanog kriminala i korupcije?

“Da li je sudija Boris Savić potpisao odobrenje za posjetu, i to u istražnom zatvoru? Zašto evo godinu dana nije smijenjen direktor UIKS-a i da li je isti u bliskim odnosima sa jednim od savjetnika potpredsjednika Vlade? Zašto je kum Zorana Lazovića nagrađen savjetničkim mjestom u bezbjednosnom sektoru i da li neko sada pokušava da zaštiti Zorana Lazovića?”, navodi dalje Popovićeva.

Da li je tačno, pita ona, da posjeta nije realizovana sada već prije više od pola godine, da je za nju tokom posjete saznao veći broj ljudi, pa ostaje nejasno kako je moje pitanje prije par dana moglo uticati na istragu o ubistvu Duška Jovanovića?

“Kako to da jedan, kako Abazović kaže, visoko rangirani kriminalac, ima povjerenja u Abazovića? Čime je to povjerenje Abazović zaslužio? Zašto je potpredsjednik sam bilo šta otkrio ako je nešto bitno za neku istragu, osim ako mu nije cilj bijeg od nezgodne neustavne i nezakonite uloge u kojoj je bio? Ja sam pitala uopšteno, a ne konstatovala, i to ne targetirajući njega u pitanju. Zašto nije rekao da je istraga u toku, te da ne može da otkriva detalje? Da vam pomognem: zato što je istina mnogo dublja. A on se veoma zapetljao, ne zna kako da izađe iz svega pa srlja”m tvrdi ona.

Poslanica Demokrata pita da li je tačna informacija, koju je eksluzivno sinoć saopštio Milan Knežević da se Abazović redovno susretao sa njim i Andrijom Mandićem, a da je posebno interesantan susret koji se desio u Pivi?

“Može li Abazović da saopšti crnogorskoj javnosti kakvo je obećanje tom prilikom dao? Ko je nudio Dritanu Abazoviću 21 milion eura?”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krmak
16.10.2021-17:05 17:05

Ova Popovicka je veca Cetnikusa od Milacica i vjerujem da je skola njena naucena od DRAZA MIHAJLOVICA ako nije vec sto u srodstvu jer mrzi sve sto nije Cetnicko a posebno CRNOGORCE I MUSLIMANE !!!