Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Popivoda: Odlazeća vlast u Tivtu ostala bez još jednog koalicionog partnera

Prema njegovim riječima, misija Odbora nije bila da svoju ulogu stavi u službu i za interese aktuelne političke garniture u Opštini Tivat, koja je, vidjeli smo 10. maja prilikom predaje izbornih listi, prekomponovana i rascjepkana, već da se vodi urgentnim interesima građana

Odbor povjerenika Opštine Tivat izabran je da kontroliše nefunkcionalnu upravu, a ne da joj bude poslušnik. Sa promjenom Vlade i uspostavljanjem manjinske, bilo je za očekivati da njeni konstituenti pokrenu preispitivanje odluka svojih prethodnika, saopštio je Miloš Popivoda, član Izvršnog odbora DPS Tivat.

“Javnost je upoznata, da je Vlada Crne Gore izmijenila Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i imenovala novi Odbor povjerenika od sedam članova i samim tim jasno stavila do znanja stav vezano za rad dosadašnjeg Odbora. Odbor povjerenika, kao iznuđeno rješenje, vanredno i privremeno, dok se ne konstituiše nova Skupština opštine, a u skladu sa izbornom voljom građana, trebalo je da usljed gubitka podrške za vršenje vlasti i posljedično nefunkcionisanja ovog zakonodavnog organa, bude svojevrsni bajpas”, istakao je Popivoda.

Prema njegovim riječima, misija Odbora nije bila da svoju ulogu stavi u službu i za interese aktuelne političke garniture u Opštini Tivat, koja je, vidjeli smo 10. maja prilikom predaje izbornih listi, prekomponovana i rascjepkana, već da se vodi urgentnim interesima građana.

“Stoga ćemo pažljivo pratiti rad Odbora povjerenika i ukazivati na eventualne propuste u radu, a isto tako i pohvaliti, ako za to postoji razlog. Pred novoimenovanim Odborom je velika odgovornost, i nadasve potreban objektivan i racionalan pristup, uz poštovanje zakonitosti a na dobrobit naših građana. Očekujemo da se u što kraćem roku donesu adekvatne odluke, kako bi politička kriza imala što manje posljedica na život građana”, zaključio je Popivoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve