Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Popa: Vlada da se uzdrži od bilo kojeg oblika pritiska na novinare

''Delegacija EU veoma pažljivo prati sva dešavanja u oblasti slobode medija, koja je jedna od ključniih demokratskih vrijednosti Evropske unije i presudan dio procesa pristupanja Crne Gore EU''

Šefica Delegacije EK u Podgorici je odgovorila na dopis glavnog urednika dnevnog lista Pobjede Draška Đuranovića, upućenog 7. septembra, nakon navoda Dritana Abazovića, premijera u tehničkom mandatu, koji je – poslije razgovora u Specijalnom državnom tužilaštvu 5. septembra, kada je prezentovao operativna saznanja o švercu cigareta – u izjavi okupljenim novinarima direktno optužio dnevni list Pobjeda,  Đuranovića, kao i još nekoliko medija – CDM, Portal Analitika i Mportal – da su ,,zaštitnici kavačkog klana“ i da su ,,povezani sa ljudima iz kriminalnog miljea“.

“Delegacija EU veoma pažljivo prati sva dešavanja u oblasti slobode medija, koja je jedna od ključniih demokratskih vrijednosti Evropske unije i presudan dio procesa pristupanja Crne Gore EU”, ističe se u odgovoru Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori.

U daljem tekstu se ističe da, u cilju afirmacije slobode medija, Vlada Crne Gore treba da se uzdrži od bilo kojeg oblika političkog pristiska na novinare.

“Vlada treba da afirmiše slobodu medija time što će se uzdržati od bilo kojeg oblika političkog pritiska na novinare i prepustiti sve navode o kršenju zakona nadležnim državnim organima, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim i evropskim standardima”, zaključuje šefica Delegacije EK u Crnoj Gori Kristina Oana Popa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Spuz
20.09.2022-04:45 04:45

Ovo pitanje zahtijeva sankcije, lijepe rijeci ne pomazu