Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popa: Nastavljamo doprinositi ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje

Kristina Popa je danas bila u prvoj posjeti sjeveru, tokom koje je obišla Opštine Berane i Rožaje

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa danas je bila u prvoj posjeti sjeveru, tokom koje je obišla Opštine Berane i Rožaje, te najavila da će EU zajednica nastaviti da doprinosi ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje.

“Prilikom moje prve posjete sjeveru Crne Gore, danas sam posjetila Opštinu Rožajei Opštinu Berane . Drago mi je da Evropska unija pomaže ovim zajednicama na puno načina. EU će nastaviti da ulaže u projekte u ovom dijelu Crne Gore i  da doprinosi ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje”, kazala je ambasadorka Evropske Unije.

Zatim je navela na koji način Evropska zajednica potpomaže razvoj opština na sjeveru države.

“U Rožajama, Evropska unija pomaže zanatlijama da steknu nova znanja i nove vještine i unaprijede plasman svojih proizvoda na tržištu. U Beranama smo uložili 3,5 miliona eura u izgradnju stanova za raseljena lica koja su prethodno godinama živjela u teškim uslovima”, dodaje ona.

Potom je istakla da se trenutno ulaže oko pet miliona za projekte na sjeveru.

“Takođe, Evropska unija trenutno ulaže pet miliona eura u različite projekte prekogranične saradnje u kojima učestvuju korisnici iz Rožaja i Berana”, zaključuje Popa na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
25.03.2021-20:48 20:48

za ibjeglice-srpskog roda stanove..oni koji jurisaju na CG..jel tako popa-CG nece uci u EU..zato sto je to Merkel naredila..jedino ako udje u veliku Serbiju..da nam cetnici budu sefovi..

Vase prljave -pare nam ne trebaju..