Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popa nakon predloga Bošnjak: Metodologija izbora sudija je nadležnost Crne Gore

''Povodom aktuelne javne diskusije u vezi izbora nedostajućih sudija Ustavnog suda, metodologija izbora je pitanje u nacionalnoj nadležnosti Crne Gore bez bilo kakve proceduralne uloge bilo Delegacije EU ili ambasadorke EU'', navela je Popa na Tviteru

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da je metodologija izbora sudija Ustavnog suda u nadležnosti Crne Gore.

Ona je ovo kazala povodom predloga potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak da Popa izvlači imena sudija, ako partije ne postognu saglasnost o njihovom imenovanju.

“Povodom aktuelne javne diskusije u vezi izbora nedostajućih sudija Ustavnog suda, metodologija izbora je pitanje u nacionalnoj nadležnosti Crne Gore bez bilo kakve proceduralne uloge bilo Delegacije EU ili ambasadorke EU”, navela je Popa na Tviteru.

Pozdravila je transparentnost postupka intervjuisanja kandidata, koji su, kaže, pažljivo pratili.

“Nastavićemo da pratimo ovaj proces i ponavlajmo poziv svim političkim akterima da sarađuju, izvan partijskih interesa, i izgrade konsenzus o ovom vitalnom pitanju, u interesu svih građana Crne Gore”, kazala je Popa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve