Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ponuda Kneževića: DPS da glasa za četvoro sudija, o Zakonu o predsjedniku da se izjasnimo u ponedjeljak, ako nemamo većinu idemo na izbore

Zato poziva predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović da odmah u ponedeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasne o Zakonu o predsjedniku

Ako je Demokratska partija socijalista spremna da danas glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer nam je potreban funkcionalni Ustavni sud pošto se kao država nalazimo u institucionalnoj komi, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

“Takođe očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora. Ponavljamo, ako nemamo većinu za Zakon o predsjedniku, svakako da ćemo ići na prijevremene parlamentarne izbore”, naveo je Knežević u objavi na Facebooku.

Zato poziva predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović da odmah u ponedeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasne o Zakonu o predsjedniku.

“A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevremenih izbora. Ovo je poštena ponuda, i na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prijevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu”, poručio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
25.11.2022-16:23 16:23

Sudije ne smiju biti antidrzavnici..oni moraju biti nezavisni…..Mi se ne smijemo igrati sa zakonom i Ustavom CG..kao sto je to radila Vesna Bratic..Dritan..Zdravko Spajic..Milatovic..i svi ostali koji pripadaju antidrzavnoj organizaciji..
DF..treba zabraniti..kao jednu antidrzavnu..teroristicku stranku..U PG se mora opet glasati bez DF..jer je to sramota da teroristi upravljaju gradom.