Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pomoć EU velika podrška našem zdravstvu

,,Radulović je uputio pismo najvišim zvaničnicima Evropske komisije o značaju nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru'', saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koje su EU i njene članice pružile Crnoj Gori od izbijanja virusa početkom 2020, ocjenjujući da je nabavka medicinskih sredstava, podrška našem zdravstvenom sistemu, kao i mogućnost dugoročne pomoći u cilju obezbjeđivanja ekonomske stabilnosti, notirana i visoko cijenjena u Crnoj Gori.

”Radulović je uputio pismo najvišim zvaničnicima Evropske komisije o značaju nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U susret samitu lidera Evropske unije koji se održava 21. januara, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio je danas predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozepu Borelju i evropskom komesaru za proširenje i dobrosusjedsku politiku Oliveru Varheljiju pismo u kojem ističe značaj nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru.

Radulović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koje su EU i njene članice pružile Crnoj Gori od izbijanja virusa početkom 2020, ocjenjujući da je nabavka medicinskih sredstava, podrška našem zdravstvenom sistemu, kao i mogućnost dugoročne pomoći u cilju obezbjeđivanja ekonomske stabilnosti, notirana i visoko cijenjena u Crnoj Gori.

U pismu upućenom najvišim zvaničnicima EK, ministar Radulović je istakao da bi distribucija vakcina Crnoj Gori bila još značajnija pomoć imajući u vidu da naša država ima oko 600.000 stanovnika i da vakcinacija nije započeta iako su pripremljeni planovi i strategije.

”Na toj liniji, šef crnogorske diplomatije je pozdravio inicijativu komesara Varheljija koja je pokrenuta sredinom decembra, sa ciljem da se u saradnji sa državama članicama EU obezbijedi početna doza odobrenih vakcina za region Zapadnog Balkana”, zaključili su MVP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve