Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Politika DPS doprinosi stabilnosti država regiona na njihovom zajedničkom puta ka EU i NATO

Prema riječima Norberta Bekmana Dirkesa Crna Gora se godinama prepoznavala po ulozi faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, a tome je, kako kaže, doprinosila i jasna politika Demokratske partije socijalista po pitanju učlanjenja zemlje u EU i NATO

Predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković i poslanik Andrija Nikolić, sastali su se sa Norbertom BekmanomDirkesom, direktorom fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru i Srbiju, i Sanijom Šljivančanin, koordinatorkom za Crnu Goru, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema riječima Norberta Bekmana Dirkesa Crna Gora se godinama prepoznavala po ulozi faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, a tome je, kako kaže, doprinosila i jasna politika Demokratske partije socijalista po pitanju učlanjenja zemlje u EU i NATO.

Kako je saopšteno, Norbert Bekman Dirkes je ocijenio da je u ovom trenutku, spremnost proevropskih političkih snaga na dijalog veoma važno za stabilnost Crne Gore i brzinu pridruživanja EU.

Poslanici Živković i Nikolić podsjetili su Dirkesa da je Crna Gora nakon parlamentarnih imala mirnu i demokratsku tranziciju vlasti i na taj način potvrdila snažnu privrženost vrijednostima EU. Oni su ocijenili da je Crna Gora, do trenutka konstituisanja nove vladajuće većine u međunarodnoj javnosti bila prepoznata kao faktor stabilosti na Zapadnom Balkanu, što se danas ne može reći.

Živković i Nikolić su sa žaljenjem konstatovali da heterogena vladajuća koalicija nije u stanju da obezbijedi demokratski politički ambijent i uslove za ubrzavanje procesa reformi. Zaključili su da u Crnoj Gori treba jasnije definisati proevropsku političku platformu, oko koje bi se okupile sve građanske snage, i iz vlasti i iz opozicije, jer bi to, kako tvrde, bilo u interesu građana, koji su većinski za učlanjene naše države u EU.

Na sastanku je istaknut značaj koji Fondacija Konrad Adenauer ima za region povodom unaprijeđenja demokratskih procesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve