Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

“Političkim odlukama uništena turistička sezona”

Iz koalicije Crno na bijelo saopšteno je da je Vlada Crne Gore svojim političkim odlukama potpuno upropastila turističku sezonu i stvorila gubitak, koji će, kako procjenjuju, biti na nivou jedne milijarde eura

Iz koalicije Crno na bijelo saopšteno je da je Vlada Crne Gore svojim političkim odlukama potpuno upropastila turističku sezonu i stvorila gubitak, koji će, kako procjenjuju, biti na nivou jedne milijarde eura.

“U Hrvatskoj u julu prihodi od turizma bili na nivou od 50 odsto od prošlogodišnjih” (Foto: Koalicija Crno na bijelo)

Iz ove koalicije podsjećaju da su “u susjednoj Hrvatskoj u julu prihodi od turizma bili na nivou od 50 odsto od prošlogodišnjih, dok su za prvih deset dana avgusta skoro 60, a na nekim mjestima čak i do 70 odsto”.

“Zakrčene su autoceste i priliv turista je iznad svih očekivanja. U Bosni i Hercegovini na primorju je istorijska sezona i već duže vrijeme nema slobodnog kreveta u Neumu. U Albaniji je sezona znatno bolja nego u Crnoj Gori, iako je u toj zemlji pad osjetniji nego u Hrvatskoj i BiH. Po podacima njihove nacionalne turističke organizacije, situacija je daleko bolja nego u Crnoj Gori“, kazali su iz koalicije Crno na bijelo.

Iz te platforme pitali su Vladu Crne Gore kako je moguće da su donosili ovakve odluke, kada je poznato da i u ovim zemljama regiona ima zaraženih od COVID-a 19, ali da su uprkos tome uspjele da privuku jedan dio turista u svoje zemlje.

U koaliciji Crno na bijelo naglašavaju da je “milijarda eura koju ćemo ove godine izgubiti nenadoknadiva, s obzirom na to da se radi o prilivu novca sa strane, koji je neophodan za normalno funkcionisanje našeg ekonomskog sistema”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve