Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Političari i stranke sve više liče na autore drugorazrednih bajki za đecu

Primjera radi, ističu, vladajuće stranke se nalaze u stanju političkog delirijuma

Početak izborne kampanje svjedoči o strankama i političarima koji sve više liče na autore drugorazrednih bajki za đecu, saopšteno je iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Umjesto da suoče javnost sa stvarnošću, geopolitičkim rizicima i razumnim rješenjima,  opskurne i populističke politike nastavljaju da “prodaju maglu”, ističu iz GI “21.maj”.

Primjera radi, ističu, vladajuće stranke se nalaze u stanju političkog delirijuma.

“Obećavaju se plate i penzije bez ikakvog uporišta u realnoj ekonomiji, najavljuju se nove saobraćajnice dok i postojeće kubure sa funkcionalnošću, drže se tirade o poslovnoj atraktivnosti dok svaki novi propis i upadljivo institucionalno rasulo destimulišu pošten biznis i odvraćaju investitore. Govori se o zamahu ekonomije i budžetskom suficitu dok je rast domaćeg proizvoda ispod 3 odsto, država ne vraća PDV kredite niti pravovremeno izmiruje obaveze prema domaćim povjeriocima, a realizacija kapitalnog budžeta je neznatna. Zato političari iz vladajućih stranaka nerijetko djeluju kao da su na psihodelicima”, ističe GI “21.maj”.

S druge strane, dodaju, predizborne poruke opozicionih stranaka, iza kojih je višedecenijski period vladanja, djeluju uveseljavajuće i vickasto.

“Odjednom su se dosjetili da nam malo šta valja. Problem je samo u tome što je krajnje neuvjerljivo kada to govore oni koji su prokockali šansu da od Crne Gore naprave makar solidnu zemlju. Zato i ne čudi kada brojne halucinirajuće ili obmanjujuće predizborne poruke snažno odvraćaju građane od birališta”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve