Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Policija: U saopštenju Savković Vukčević nema elemenata krivičnog djela ni prekršajne odgovornosti

Takođe, kako navode iz UP, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu izjasnio se da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela

U vezi prijave podnijete protiv poslanice DPS-a Nele Savković Vukčević, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uvidom u spise predmeta ocijenili da se u navedenim radnjama ne stiču elementi prekršajne odgovornosti, te da nema potrebe za dodatnim prikupljanjem obavještenja, saopšteno je iz Uprave policije. Takođe, kako navode iz UP, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu izjasnio se da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela.

Podsjećamo, Savković Vukčević dobila je poziv da se javi u CB Podgorica, a povodom saopštenja u kojem je komentarisala rad Udruženja novinara Crne Gore i dodjelu godišnjih nagrada tog udruženja – ruskom propagandnom glasilu Sputnjik čije je emitovanje zabranjeno u državama EU.  Nju je prijavio predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović.

“Odjeljenju bezbjednosti Podgorica je juče, 28. januara 2023. godine, T.B., kao predsjednik Udruženja novinara Crne Gore, podnio prijavu protiv N.S.V. On je u prijavi naveo da N.S.V. u svom autorskom tekstu objavljenom na jednom portalu iznijela niz neistina i kleveta na njegov račun, te da sve ima za posledicu ugrožavanje njegove sigurnosti i članova njegove porodice. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te da službenici policije cijene postojanje prekršajne odgovornosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su, kako se navodi, shodno zakonom propisanim nadležnostima, telefonskim putem obavijestili N.S.V. da je protiv nje podnijeta prijava i da je potrebno da pristupi u službene prostorije policije kako bi se od nje prikuplia obavještenja u svojstvu građanina na okolnosti navedene prijave.

“U međuvremenu službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uvidom u spise predmeta ocijenili da se u navedenim radnjama ne stiču elementi prekršajne odgovornosti, te da nema potrebe za dodatnim prikupljanjem obavještenja”, kazali su iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
29.01.2023-21:13 21:13

…a što je uopste zovete ! -sramno !
Tek Nakon reakcije javnosti dajete to obavijestenje -sramno !

Bot
29.01.2023-22:49 22:49

Ajmo svaki dan da prijavljujemo Dritana i drugare za njihove izjave.

klementina
30.01.2023-09:44 09:44

Što ti nesrećni tužiocI rade,zar im nije bila pouka PRIJAVA milana kneževića no sad i neki -za koga Vujaklija nema naziv- b u r z a n o v i ć a GLE ČUDA POGODI ISTINA, doduše oni i brane te b o r c e za ”ISTINU”.