Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković dao je izjavu policiji povodom prijetećeg pisma koje mu je upućeno iz Beograda, a koje mu je poštom stiglo u crnogorski parlament. Vuković je za „Dan” kazao da mu je u policiji rečeno da ispituju sve okolnosti u vezi s tim pismom i da je o svemu informisan i Interpol.

Kako je istakao, u pismu se navodi da je izvjesna osoba iz glavnog grada Srbije angažovala bandu u Novoj Varoši čiji članovi treba da pređu crnogorsku granicu i povrijede njega i članove njegove porodice.

“Nijesam uplašen, ali jesam zaista zabrinut. Tokom razgovora sa policijskim službenicima zajedno smo konstatovali da je vrag odnio šalu. Poznati su moji stavovi i ocjene o procesima u zemlji i regionu, u parlamentu sam 30 godina i nije prvi put da se atakuje na mene”, naveo je Vuković.

On je dodao da je pismo stiglo prošle sedmice i da je generalni sekretar Skupštine Crne Gore odmah nakon prijema o svemu informisao policiju.

“U međuvremenu je utvrđeno da firma i lice koji se navodi kao potpisnici tog pisma ne postoje, a ispituje se sve u vezi sa imenima lica koja su navodno iz Nove Varoši. Mi živimo u vremenu radikalizacije političkih prilika, gdje se nerijetko javljaju pojedinci na sve spremni, navodno pod firmom odbrane nekih vrijednosti i političkih stavova. Logično je biti zabrinut”, rekao je Vuković.

Kako je istakao, već 20 godina je kolumnista beogradskog „Svedoka” te su njegovi politički stavovi zato poznati i u Srbiji.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments