Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pokret IMA NAS: U ponedjeljak ćemo poslati jasnu poruku ustavorušiteljima da nema trgovine sa državnim interesima

Građanima je, prema riječima organizatora, dosta ''rastakanja države'' kojem, kako kažu, ''svjedočimo posljednje dvije godine i odlučni su da se povrati politička stabilnost u zemlji''

Pokret “IMA NAS” će u ponedjeljak tokom trajanja sjednice na kojoj se odlučuje o pučističkom Zakonu o predsjedniku vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka, saopštili su organizatori protesta.

“Sve političke aktere pozivamo na odgovornost i poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati te da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa. Na to nas obavezuje i masovan odaziv građana budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60.000 građana čime su protesti IMA NAS postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti”, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Građanima je, prema riječima organizatora, dosta ”rastakanja države” kojem, kako kažu, “svjedočimo posljednje dvije godine i odlučni su da se povrati politička stabilnost u zemlji”.

“Zbog toga zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda. Naše stavove ćemo jasno ponoviti još jednom u ponedjeljak kada ćemo kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati jasnu poruku da nećemo odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru”, zaključuju iz Pokreta “Ima nas”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljiljana
08.12.2022-15:05 15:05

Zivi bili. IMA NAS i ne damo nasu jedinu Crnu Goru. Nikad joj potrebniji nismo bili.