Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pokret IMA NAS: Kolonama automobila u ponedjeljak ćemo preplaviti Podgoricu, nema odustajanja do ispunjenja zahtjeva

Jučerašnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije kao i stav Evropske komisije, po njihovim riječima, dali su potvrdu da se ''naš Pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri'' te da je ovo ''borba'' za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore

Pokret “IMA NAS“ u ponedjeljak će, sa početkom u 11 h, kolonama automobila u svim djelovima grada u potpunosti preplaviti Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema, saopštili su organizatori protesta.

“Protest će trajati čitavog dana, sve dok ne vidimo ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega ćemo javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremamo”, navodi se u saopštenju Pokreta “IMA NAS”.

Jučerašnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije kao i stav Evropske komisije, po njihovim riječima, dali su potvrdu da se “naš Pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri” te da je ovo “borba” za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore.

“Upravo okupljanja i protest Pokreta “IMA NAS“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja”, naglasili su organizatori protesta.

Stoga, još jednom pozivaju sve političke partije i svakog poslanika na odgovornost koji, kako kažu, “ovaj trenutak sa sobom nosi te da donesu odluke koje su od interesa za građansku i evropsku Crnu Goru”.

“Pokret “IMA NAS“, kao i destine hiljada građana koji stoje uz nas neće odustati od ove borbe! Pozivamo sve da u ponedjeljak budu pripravni i čekaju jasna uputstva. Odustajanja nema sve do ispunjenja zahtjeva”, zaključuju iz Pokreta “IMA NAS”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve