Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pogledajte posjedovni list parcele koju je Glavni grad dodijelio CPC-u

U posjedovnom listu od 18. decembra ove godine piše da je vlasnik parcele Glavni grad 1/1 i da nema opterećenja

Portal CdM objavio je posjedovni list parcele koju je Glavni grad dodijelio Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za gradnju hrama u kome se jasno vidi da je opština Podgorica vlasnik 1/1 i ima pravo raspolaganja.

U posjedovnom listu od 18. decembra ove godine piše da je vlasnik parcele Glavni grad 1/1 i da nema opterećenja.

foto CDM

Vlada Crne Gore je 17. decembra stavila van snage odluku o ustupanju zemljišta CPC, a da pri tom nije raspolagala posjednovnim listom u kome postoji teret odnosno ograničenje raspolaganja.

Crnogorska Vlada je tu odluku donijela na osnovu zahtjeva Mitropolije crnogorsko primorske, koji joj je dostavio Velibor Džomić protojerej – stavrofor koordinator Pravnog savjeta MCP.

FOTO CDM

Istog dana kad je Vlada donijela tu odluku odbornici u Skupštini Glavnog grada izglasali su da se ta parcela dodijeli CPC. Za to su glasali i odbornici podgoričke URE. U Glavnom gradu su tada naglasili da do početka rasprave o ovoj tački dnevnog reda Skupštini nije dostavljena navodna Odluka Vlade premijera Zdravka Krivokapića o prestanku važenja Odluke o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti, objavljene u Službenom listu Crne Gore broj 105/20.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je juče kazao da on nema ništa protiv CPC i poručio da joj Glavni grad dodijeli neku drugu parcelu. Na tu izjavu Abazovića poruku imaju iz CPC.

“Dritane, nemoj nam više pomagati”, saopšteno iz CPC.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve