Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Podržaćemo Albanski forum, ne tražimo funkcije

Navedena podrška je bezuslovna, navode iz stranke Alekse Bečića, i ističu da "Demokratska Crna Gora neće učestvovati u vršenju vlasti, niti tražiti zauzvrat bilo kakvu funkciju u istoj"

Demokratska Crna Gora odlučila je da podrži Albanski forum nakon lokalnih izbora u Tuzima, i time, kako su kazali, obezbijede presudni glas za slanje DPS-a u opoziciju.

Navedena odluka je motivisana željom da ispoštujemo izbornu volju građana Tuzi.

“Glavni odbor Demokratske Crne Gore na jučerašnjoj 24. sjednici donio je odluku kojom je ovlastio Štjefana Camaja, predsjednika OO Demokrata i odbornika u SO Tuzi, da može podržati izbor kandidata za predsjednika SO i predsjednika Opštine Tuzi iz koalicije Albanski forum i time obezbijediti presudni 17 glas za slanje DPS-a u opoziciju”, saopštile su Demokrate.

Navedena podrška je bezuslovna, navode iz stranke Alekse Bečića, i ističu da “Demokratska Crna Gora neće učestvovati u vršenju vlasti, niti tražiti zauzvrat bilo kakvu funkciju u istoj”.

“Navedena odluka je motivisana željom da ispoštujemo izbornu volju građana Tuzi i pošaljemo DPS u opoziciju. U suprotnom, kako preksinoć i potvrdi predsjednik DPS-a, da nijesu Demokrate osvojile mandat Albanski forum ne bi mogao da formira vlast i išlo bi se na nove izbore”, navode iz Demokrata.

Podsjećaju da konstituenti koalicije Albanski forum, partije koje imaju 16 odbornika u SO Tuzi, nemaju poslanika u aktuelnoj skupštinskoj većini na državnom nivou, “a Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca su u prethodnom sazivu SO Tuzi bili zajedno sa Demokratama opozicija upravo DPS-u, BS-u i SD-u”.

“Na ovaj način, Demokrate su još jednom pokazale da su nam interesi građana na prvom mjestu i da interes oslobađanja crnogorskih opština od strane DPS-a za nas nema alternativu. Bićemo jak kontrolni mehanizam vlasti koju će vršiti Albanski forum, vodeći prevashodno računa o potrebi rješavanja nagomilanih infrastrukturnih problema, zaštiti poljoprivrednih proizvođača, jačanju međuvjerskog i međunacionalnog sklada, kao i zajedničkog suživota i građanskog karaktera našeg društva i naše države”, poručuju Demokrate.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve