Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Podrška progresivnim snagama i evropskom putu Crne Gore

On se zahvalio Vladi Luksemburga na podršci evropskim integracijama Crne Gore i doprinosu koju je Luksemburg dao učlanjenju Crne Gore u NATO

Vidljivi rezultati postignuti u borbi protiv kriminala i korupcije u prethodnih devet mjeseci pokazuju odlučnost Vlade da završi proces evropskih integracija, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i potpredsjednika Vlade Luksemburga, Fransoa Bauša.

Abazović je, kako navode iz njegovog kabineta, izrazio zadovoljstvo posjetom za koju je naveo da predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa, ali i dodatan podstrek u kontekstu ostvarivanja intezivnije i dinamičnije saradnje Crne Gore i Luksemburga.

On se zahvalio Vladi Luksemburga na podršci evropskim integracijama Crne Gore i doprinosu koju je Luksemburg dao učlanjenju Crne Gore u NATO.

Istakao je da je njihova država često primjer za balkanske države kako jedna teritorijalno mala, multietnička država može iskoristiti sve ekonomske i druge potencijale.

Upoznajući Bauša sa značajem koji za Crnu Goru ima dijaspora u Luksemburgu, Abazović je naveo da mnogobrojna crnogorska iseljenička zajednica predstavlja važan most učvršćivanja veza između dvije zemlje.

– Izrazivši zadovoljstvo zbog susreta sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg, Fransoa Bauš saopštio je da daje punu podršku evropskom putu Crne Gore, motivišući progresivne snage da nastave putem evropeizacije građanske i ekološke Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Abazović i Bauš su se složili da postoji prostor za inteziviranje ekonomske saradnje i veće prisustvo luksemburških investicija u Crnu Goru, naročito u oblasti energetike, turizma i bankarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve