Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Podnijeta inicijativa: DF traži smjenu predsjednika Skupštine opštine Zeta iz Demokratske CG

Kao glavni razlog navedeno je da Krstović nije postupio u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom Skupštine, a vezano za prijedlog ove koalicije za donošenje deklaracije o suspenziji odluke o priznanju Kosova

Odbornici koalicije okupljene oko bivšeg Demokratskog fronta, njih 16, podnijeli su inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine opštine Zeta Luke Krstovića, inače funkcionera Demokrata, potvrđeno je CdM-u iz opštine Zeta.

Kao glavni razlog navedeno je da Krstović nije postupio u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom Skupštine, a vezano za prijedlog ove koalicije za donošenje deklaracije o suspenziji odluke o priznanju Kosova.

Trećina odbornika SO Zeta tražila je 12.maja zakazivanje sjednice, a Krstović, kako navode, Skupštinu nije zakazao u roku predviđenom poslovnikom, već je sjednicu zakazao na dan održavanja parlamentarnih izbora 11. juna, i to nakon izborne tišine, u 20 časova.

Odbornici smatraju da je to suprotno poslovniku, da je Krstović zanemario i to što je to neradni dan, te da je na ovaj način svjesno opstruirao održavanje sjednice.

“Uvažavajući prethodno, ocijenili smo da su se stekli uslovi da vi, kao predsjednik SO, budete razriješeni ove funkcije. Molimo da u skladu sa zakonom, statutom opštine i poslovnikom SO, zakažete sjednicu na kojoj bi se razmatrao naš zahtjev i predlog odluke o vašem razrješenju”, navedeno je u inicijativi koja je predata u skupštinsku proceduru.

Luka Krstović je za predsjendika SO Zeta izabran 9. decembra prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve