Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Završen sastanak Milatovića sa predstavnicima izbornih lista, nastavak nakon izbora: ”Za napredak Crne Gore važna društvena kohezija”

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović održao je sastanak sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima. Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić najavio je nastavak konsultacija nakon izbora.

Sastanak predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Milatović je nakon završenog sastanka rekao da je današnjim sastankom otpočeo unutrašnji dijalog, koji je ključan za dalji napredak.

”Mislim da je napredak ono što su građani izabrali. Taj napredak je ključan i za njega je neophodan dijalog. Danas sam otpočeo unutrašnji dijalog. Imali smo dobar i konstruktivan sastanak. Čini mi se da su svi iskazali poštovanje prema mom pozivu”, rekao je Milatović na konferenciji za medije.

On je kazao da će se nakon izbora pronaći većina ali je za napredak Crne Gore važna društvena kohezija oko magistralnih pravaca razvoja Crne Gore.

Milatović

Kampanja protiče drugačije nego što smo navikli

Nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić kazao je nakon sastanka sa Milatovićem da je ovaj susret signal da se mogu voditi civilizovani razgovori.

“Ovo nije skup koji određuje dogovor ali je signal da se mogu voditi civilizovani razgovori”, rekao je on.

Andrijan Vuksanović iz HGI kazao je da ova kampanja protiče u drugoj atmosferi nego sto smo navikli.

“Otvorili mnoge teme i otvorili pitanja koja nas čekaju”, kazao je on i poručio da je na tom punu potrebno zajedništvo.

Genci Nimanbegu saopštio je da Albanska alijansa želi dijalog.

“Ja sam prenio poruku koja je jasna. Mi iz Albanse alijanse želimo dijalog, mnogo je tema koje ne mogu da se stavljaju pod tepih. Da se rješavaju problemi. Cijenim da ćemo konzistetno raditi na jednakosti u Crnoj Gori”, kazao je Nimanbegu medijima nakon sastanka.

Dejan Vukšić iz Narodne koalicije saopštio je da su se promjene koje su nastupile osjetile i kroz činjenicu da je predsjednik države Jakov Milatović pozvao sve nosioce.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je nakon sastanka da su konsultacije dobre.

“Nastavićemo ih i nakon izbora jer ćemo biti najjača partija”, poručio je Spajić.

Након састанка
Foto: RTCG

Sastanku su prisustvovali predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković – Socijalistička narodna partije i Demos, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse. Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević – Pokret za promjene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić – Pokret Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma.

Sastanku nijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević, nosilac liste Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković i Vladimir Leposavić koji je na čelu Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Milatović je poručio da sastankom želi da doprinese političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj države. Kazao je i da neće učestvovati ukampanji za parlamentarne izbore, ispred Pokreta Evropa sad, jer, ističe, na taj način želi da pošalje poruku da je predsjednik svih građana.

Foto: Predsjednik CG
Foto: Predsjednik CG

Pozivu za razgovor se, međutim, nijesu odazvale sve izborne liste.

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Milan Knežević poručio je, sa konvencije u Pljevljima, da se neće odazvati Milatovićevom pozivu.

Da Milatović, kao predsjednik svih građana, treba da odbaci stranačku knjižicu, poručio je i nosilac liste “SDP – Za našu kuću”, Nikola Đurašković, koji takođe neće doći na konsultacije, jer ih, kako je kazao, vidi kao učešće u kampanji.

Na sastanak kod predsjednika neće doći ni nosilac liste “Pravda za sve”, Vladimir Leposavić. Poručuje da Ustav prepoznaje samo konsultacije za mandatara za sastav nove Vlade, te da ovakav vid konsultacija nije predviđen Ustavom.

Parlametarni izbori održaće se 11. juna.

Foto: Predsjednik CG
Foto: Predsjednik CG
Foto: Predsjednik CG
Foto: Predsjednik CG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Samid
29.05.2023-12:27 12:27

Dosli ste na sud NARODA pa ko sta ugrabi ! Od ovih svih ovde -najneskolovaniji i su Ljaljo -Becic 21 Milion i Celavi   Zemljoradnik Jokovic a zna se cim su neskolovani oni su i NACIONALISTI – SOVINISTI -LOPOVI  -Vjerujte ove ni u kuci ne podrzavaju -em odvratni em Neskolovani -ZLO 11 juna ce im se nogice staklene slomit! Nikad vise namamamit nas necete na vasu slanu ruku !!

Merlin
29.05.2023-16:08 16:08
Reply to  Samid

Najbolje je da državu vode školovani IT stručanjci i menadžeri na mešalicama za malter, tvoji zemljaci iz Plava, Rožaja i Gusinja.

Lovćen
29.05.2023-17:11 17:11
Reply to  Merlin

Budaloo