Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Mandić: Većina odlučila da se jedinstveno djeluje

Istakao je da će zajedničko djelovanje uslijediti nakon glasanja za izbor sudija Ustavnog suda

Na današnjem sastanku parlamentarne većine donijeta je odluka da jedinstveno djeluju u narednom periodu. Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, saopštio je da su na sastanku dodatno osnažili sve odluke donijete prethodnih mjeseci.

“Mi smo odlučili da ćemo da dođemo na satanak u petak kod predsjednice Đurović. Mi ćemo na ponovljenom glasanju za članove Ustavnog suda glasati za sve kandidate. Odlučili smo da pozovemo opoziciju da i oni glasaju za neke kandidate”, kazao je Mandić.

Dodao je da je današnji sastanak važan iz dva razloga:

“Parlamentarna većina može da preuzme odgovornost, drugi cilj je da međunarodnoj javnosti, predstavnicima ambasada da i njima pošalje poruku da postoji parlamentarna većina i da te dobre usluge koje nam se nude, da nas poštede tih dobrih usluga.”

Istakao je da će zajedničko djelovanje uslijediti nakon glasanja za izbor sudija Ustavnog suda.

“Izbor sudija će biti 28. novembra, kad vidimo imamo li funkcionalan sud donosićemo odluke vezano za zakone ostale i onaj o predsjedniku”, kazao je Mandić.

Tema sastanka u Skupštini Crne Gore bila je rješavanje političke krize sa posebnim akcentom na formiranje nove Vlade s obzirom na to da je Miodrag Lekić već formalno predložen za mandatara. Sastanak je sazvan na nivou predsjednika partija.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, poslanici Pokreta za promjene Branko Radulović, Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, Socijalističke narodne partije Bogdan Božović i Demokrata Dragan Krapović.

Na sastanku su i lideri Prave i Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić i Goran Danilović, Raničke partije Maksim Vučinić, kao i funkcioner Civisa Zoran Miljanić.

Takođe, skuštinska većina je juče potpisala predlog da se pokrene postupak provjere je li predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav odlukom da ne predloži Lekića za mandatara.

Ustavni sud će nardene sedmice biti na dnevnom redu Skupštine, pa će i to biti tema razgovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve