Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Počeli pregovori Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko primorske

Pregovori Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko primorske počeli su danas u vili Gorica, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Pregovori Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko primorske počeli su danas u vili Gorica, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Foto: Vlada CG

Vladu u razgovoru predstavljaju potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, profesor Pravnog fakulteta Nebojša Vučinić, dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić, šef Kabineta premijera Dragoljub Bulatović, advokat Nikola Martinović i diplomirani pravnik Srđan Spaić.

U ekspertskom timu za pregovore u ime Crkve su koordinator Pravnog savjeta MCP Velibor Džomić i članovi Savjeta Mitropolije i Eparhije budimljansko-nikšićke – advokati Dragan Šoć, Zoran Lazarević i Damjan Ćulafić, kao i doktor Vladimir Leposavić.

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin kazao je da će dijalog biti usredsređen na članove Zakona o slobodi vjeroispovjesti koji se odnose na imovinsko-pravna pitanja.

“Vjerujem da se uvažavanjem argumenata protivne strane, spremnošću da se tolerancijom i stpljenjem može doći do rješenja koje će relaksirati postojeću situaciju“, ocijenio je Pažin i naglasio da politiku treba ostaviti po strani.

Iz MCP su saopštili da Zakon radikalno derogira i suspenduje osnovne i minimalne standarde u pogledu kolektivnog aspekta ostvarivanja prava na slobodu vjeroispovijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve