Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Završene konsultacije Đukanovića sa predstavnicima parlamentarnih partija o datumu izbora

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao da je na konsultacijama sa predsjednikom države razgovaralo dominantno o terminu održavanja izbora i da je najviše pažnje fokusirano na termnine krajem avgusta i početak septembra

Završene su konsultacije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa predstavnicima parlamentarnih partija povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora o datumu izbora. Đukanović je razgovarao sa predsjednicima SD-a, Bošnjačke stranke, Liberalne partije i Hrvatske građanske inicijative.

Đukanović se prvo sastao sa predsjednikom Socijaldemokrata Ivanom Brajovićem.

Nakon toga razgovarao je sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem.

Potom je uslijedio sastanak  sa predsjednikom Liberalne partije Andrijom Popovićem.

 

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao da je na konsultacijama sa predsjednikom države razgovaralo dominantno o terminu održavanja izbora i da je najviše pažnje fokusirano na termnine krajem avgusta i početak septembra.

“Kao jedno od rješenja pretpostavilo se i zašto su ti termini dobri, jer se već nagovještava da bi moglo doći do drugog talasa epidemije koronavirusa, a posljednji rok, podsjećam, za održavanje je 18. oktobar”, kazao je Brajović novinarima nakon sastanka sa Đukanovićem.

Koji god bio termin za izbore, Socijaldemokrate su spremne za izbore.

“Što se tiče Socijaldemokrata moram da saopštim da kad god se odredi termin za parlamentarne izbore i lokalne pojedinim sredinama, mi smo u potpuno spremni za njih i očekujemo odličan rezultatat”, kazao je Brajović.

Iz opozicinih Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije i Demosa poručili su da neće prisustvovati konsultacijama.

Ovogodišnji parlamentarni izbori biće jedanaesti od uvođenja višestranačja i peti u nezavisnoj Crnoj Gori.

Izbori za odbornike i poslanike održavaju se najkasnije 15 dana prije isteka izbornog perioda odbornika, odnosno poslanika kojima teče mandat.

Od dana raspisivanja izbora do održavanja izbora odbornika, odnosno poslanika ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana.

Posljednji parlamentarni izbori održani su 16. oktobra 2016. godine.

Đeljošaj: Izbori što prije 

Izbore bi trebalo održati što prije – kazao je Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske alternative, nakon konsultacija sa predsjednikom Milom Đukanovićem o datumu izbora.

Đeljošaj je novinarima kazao da je prenio Đukanoviću svoj i stav AA o tome. Kazao je da može doći do slične situacije sa pandemijom u drugoj polovini godine.

– Trebalo bi iskoristiti prvi mogući datum da damo građanima da izaberu predstavnike i Vladu koja ce da rukovodi drzavom naredne cetiri godine – kazao je Đeljošaj.

Sastanak sa Cunguom

Sastankom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića  sa predsjednikom FORCE Nazifom Cunguom, završene su konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora.

Zakonskih uslova za izbore ima i moraju se održati kako je predviđeno zakonom – kazao je predsjednik Force, Nazif Cungu, nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Cungu je rekao da je dogovor takav da izbori budu krajem avgusta ili pocetkom septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve