Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Počela procedura za izradu nacrta zakona o Skupštini

Formiraju radnu grupu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović potpisala je zaključak o formiranju radne grupe za izradu nacrta zakona o Skupštini Crne Gore.

Ovim činom, kako je navedeno u saopštenju, stvaraju se preduslovi za početak rada na izradi ovog važnog akta koji treba dodatno da definiše nadležnosti Skupštine, njen odnos sa Vladom Crne Gore i drugim institucijama, te da preduprijedi eventualne probleme i razriješi i pravno uredi sve nejasnoće u postupku ostvarivanja funkcija Skupštine utvrđenih Ustavom Crne Gore.

Na ovaj način, kako je istaknuto, Đurović daje puni doprinos realizaciji programa iznesenog u svom inauguralnom govoru koji je prezentovala Skupštini prilikom preuzimanja dužnosti predsjednice najvišeg zakonodavnog doma.

U radnu grupu za izradu nacrta zakona o Skupštini Crne Gore, u skladu sa predlogom Kolegijuma predsjednice, imenovane su predstavnice i predstavnici svih klubova poslanika koji participiraju u parlamentu.

”Đurović smatra da je konačno došlo vrijeme da se usvoji akt o Skupštini kao krovni dokument koji će omogućiti nesmetano i profesionalno funkcionisanje ove instutucije, što je, po njenom mišljenju, davno trebalo uraditi, a što su njeni prethodnici najavljivali, ali nisu realizovali”, navedeno je u saopštenju.

Usvajanjem ovog akta Skupština Crne Gore će prvi put od svog osnivanja 1905. godine imati pravni propis koji će, u rangu zakona, definisati njeno djelovanje, funkcije i nadležnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve