Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plugčijeva: Politička kriza ne čini državu atraktivnom destinacijom za turiste

Plugčijeva je rekla da zadovoljna povodom formiranja Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Bugarskom, kao i da je uvjerena da će se kontinuitet dinamične saradnje na nivou grupa prijateljstva nastaviti

Smatram da bojkot parlamenta nije konstruktivno rješenje, te da politička kriza, između ostalog, ne čini državu atraktivnom destinacijom za turiste, kazala je ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva na današnjem sastanku sa Grupom prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Bugarskom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom konstruktivnog razgovora konstatovano je da se kontinuirani trend prijateljskih odnosa i plodonosne saradnje Crne Gore i Bugarske dodatno afirmiše formiranjem grupa prijateljstva, kao efikasnog mehanizma za intenziviranje međuparlamentarne saradnje.

Plugčijeva je rekla da zadovoljna povodom formiranja Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Bugarskom, kao i da je uvjerena da će se kontinuitet dinamične saradnje na nivou grupa prijateljstva nastaviti.

“Istakla je značaj istrajavanja Crne Gore na evropskom putu, uz osvrt na bugarsko iskustvo i pozitivan trend koji je država počela da bilježi već u fazi pretpristupnih pregovora”, navode u Skupštini.

Ambasadorka je naglasila da je ekonomska situacija od ključne važnosti, uz osvrt na konkretnu pomoć koju je Bugarska pružila Crnoj Gori u vidu realizacije brojnih projekata koje je finansirala bugarske vlade. Poručila je i da njena država stoji na raspolaganju Crnoj Gori za svaki vid ekspertske pomoći u kontekstu evropske integracije.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Grupe prijateljstva sa Bugarskom Miodrag Lekić istakao je da su evropske integracije Crne Gore spoljno-politički prioritet države, kako bi do kraja uhvatili korak sa civilizovanim demokratskim zemljama.

“Ukazao je da podijeljenost društva nije izraz napretka i sazrijevanja, već obratno, te da je od vitalnog značaja da demokratske snage u Crnoj Gori redefinišu koncept suživota. Lekić je naglasio da su postignuti značajni rezultati u odnosima dvije zemlje, što je bitna pretpostavka da se ostvari kontinuitet i njihovo još sadržajnije unapređenje u obostranom interesu”, dodaju u Skupštini.

Članica Grupe prijateljstva poslanica Zdenka Popović istakla je da je Bugarska ulaskom u Evropsku uniju postigla impresivne rezultate na ekonomskom planu.

“Posebno je naglasila značaj mladih ljudi i neophodnost obezbjeđivanja adekvatnih mogućnosti za njihov rad i napredak, kako bi bili motivisani da ostanu u Crnoj Gori, što je Bugarskoj pošlo za rukom članstvom u Evropskoj uniji. Sagovornici su se saglasili da postoje sve pretpostavke za dodatno dinamiziranje međuparlamentarne saradnje, što će se konkretizovati i formiranjem Grupe prijateljstva Parlamenta Bugarske sa Crnom Gorom, nakon konstituisanja Narodne skupštine Bugarske”, zaključuju u Skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
29.06.2021-18:36 18:36

Ma nemojte tako gospodjo Ambasadorko ( sto bi rekao Petar Sojic vasa eselencijo ). zar vi niste culi da je Montenegro Airlines otvorilo novu luksuznu destinaciju u glavni grad RS Banja luku. I da sa radoscu docekujemo nove cvarak turiste i da ih sa rasirenm rukama cekaju Sveti Stefan i kraljicina plaza u miloceru. Blago nama sa njima……………………