Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Plenković podržao HGI

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate izvan granica Hrvatske, a posebno je naglasio da je kontinuirana politička podrška Hrvatima u Crnoj Gori i HGI – u, od strane Vlade na čijem je čelu, velika snaga i ohrabrenje u misiji Hrvatske građanske inicijative

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković podržao je Hrvatsku građansku inicijativu pred vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, koji se održavaju u nedjelju.

Premijer je u razgovoru s Adrijanom Vuksanovićem, predsjednikom Hrvatske građanske inicijative i nositeljem liste “HGI – Na pravoj strani svijeta!”, poželio uspjeh na predstojećim izborima i iskazao snažnu podršku hrvatskoj stranci.

“Plenković se interesovao za brojna aktualna pitanja vezana za Hrvate u Crnoj Gori i kazao da je Hrvatska čvrsto uz hrvatsku zajednicu”, saopšteno je iz HGI-a.

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate izvan granica Hrvatske, a posebno je naglasio da je kontinuirana politička podrška Hrvatima u Crnoj Gori i HGI – u, od strane Vlade na čijem je čelu, velika snaga i ohrabrenje u misiji Hrvatske građanske inicijative.

“Predsjednik HGI – a je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost premijeru Republike Hrvatske zbog redovne komunikacije koju imaju sve ove godine. Iskazao je uvjerenje i optimizam za uspjeh na nedjeljnim izborima”, ističe se u saopštenju.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković informirao je hrvatskog premijera o statusu Doma kulture Josip Marković, a Plenković je iskazao spremnost i odlučnost da se taj značajni prostor za hrvatsku zajednicu trajno riješi u korist Hrvata u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve