Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Plenković čestitao Vuksanoviću

''Plenković je izrazio zadovoljstvo što crnogorski Hrvati imaju svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti i obećao nastavak snažne podrške hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, kao i samoj Crnoj Gori na njenom integracionom putu prema Evropskoj uniji'', saopšteno je iz HGI

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je u telefonskom razgovoru čestitao predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću na izboru za ministra u Vladi Crne Gore.

“Plenković je izrazio zadovoljstvo što crnogorski Hrvati imaju svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti i obećao nastavak snažne podrške hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, kao i samoj Crnoj Gori na njenom integracionom putu prema Evropskoj uniji”, saopšteno je iz HGI.

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na kontinuiranoj i snažnoj podršci koju njegova Vlada sprovodi, a što predstavlja posebno značajnu činjenicu za Hrvate u Crnoj Gori.

U razgovoru je preliminarno dogovorena skorija posjeta delegacije crnogorskih Hrvata Zagrebu.

Plenković je, kako se navodi, iskazao trajnu otvorenost za potrebe hrvatske zajednice i svemu onome što doprinosi opstojnosti Hrvata na ovim prostorima.

“Vuksanović je zahvalio premijeru Plenkoviću na redovnoj komunikaciji koju imaju, kao i na politici njegove Vlade koja njeguje dobrosusjedske odnose dvije prijateljske zemlje Republike Hrvatske i Crne Gore, a što je jedna od važnih misija Hrvatske građanske inicijative”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Realno
02.05.2022-12:51 12:51

Koliko je glasova Vuksanović osvojio na izborima ?