Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS Vladi: Uvucite svoje velikosrpske kandže iz živog crnogorskog bića

''Braneći prof dr Adnana Čirgića, branimo sve nas, kojima je crnogorski jezik, nacija i crkva, sveti amanet ostavljen od predaka, za koji žemo živjeti i umrijeti''

Patriotsko komitski savez daje punu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i prof dr Adnanu Čirgiću, koji se bore za opstanak, ne samo Fakulteta,kao naučne institucije koja obrazuje mlade ljude, već i za ličnu kartu svakog naroda-a to je njegov jezik, saopšteno je iz PKS.

“Građansko, mirno okupljanje zaposlenih ovog Fakulteta i građana Cetinja, na grubi, prostački i primitivni način, prekinuo je harmonikaš apostolske vlasti, sa izmišljenim radnim mjestom, Dragan Koprivica, koji je svojim poljupčićima, u sigurnosti policijskih službenika, provocirao okupljene i-dobro prošao! Fakultet za crnogorski jezik i književnost predstavlja bedem o kojeg se obrušavaju udari na montenegristiku, a saopštenje četvororučnog ministarstva samo dokaz kolika je mržnja i namjera da se ugasi crnogorska riječ”, naveli su u saopštenju.

Patriotsko komitski savez, svi njegovi članovi i simpatizeri, kako dodaju u saopštenju, znaju koliko je važno odbraniti postojanje ove visokoškolske ustanove, podržati časne profesore i studente kojima je, valjda, jedini “grijeh” to što vole, proučavaju i njeguju crnogorski jezik, kao jednu od osnovnih odrednica svakog naroda, pa i crnogorskog.

“Braneći prof dr Adnana Čirgića, branimo sve nas, kojima je crnogorski jezik, nacija i crkva, sveti amanet ostavljen od predaka, za koji žemo živjeti i umrijeti. Stoga pozivamo aktuelnu vlast, da hitno uvuku svoje velikosrpske kandže iz živog crnogorskog bića, jer nas nikad, ali baš nikad nećete slomiti”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve