Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: Upozorili smo ambasade na pripremu demografskog inžinjeringa u Crnoj Gori

Upozorili su predstavnike ambasada da, ovakvom namjerom vlasti, Crnoj Gori, kao građanskoj i multietničkoj državi, prijeti propast, ukoliko se realizuju planovi o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom

Patriotsko komitski savez je još 31.marta, uputio dopis ambasadama SAD, Velike Britanije, Njemačke, Evropske unije, Republika Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije o ogromnoj opasnosti koja prijeti Crnoj Gori od strane nove vlasti, u vidu planiranog demografskog inžinjeringa, nakon kojeg bi Crnogorci, kao domicilni narod, bili manjina u vlastitoj državi, saopšteno je iz tog saveza.

“Uradili smo to, kao najmlađa partija u Crnoj Gori, koja baštini ljubav prema domovini i istinskim vrijednostima Crne Gore, a to je njen građanski karakter i multietničnost, kao partija koja se zalaže za demokratske vrijednosti, kao što su ograničavanje mandata predsjednika države i vlade na dva, za ograničavanje poslaničkog i odborničnog na četiri godine, kao partija koja se zalaže da dijaspora ima svoj mandat u Skupštini domovine, za rehabilitaciju boraca za suverenost iz 1918. godine, za antifašizam i nacionalno pomirenje”, navode u saopštenju.

Dodaju da su upozorili predstavnike ambasada da, ovakvom namjerom vlasti, Crnoj Gori, kao građanskoj i multietničkoj državi, prijeti propast, ukoliko se realizuju planovi o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, koja definiše šta se smatra zakonitim i neprekidnim boravkom za sticanje crnogorskog državljanstva, te izmjenama Zakona o registru prebivališta i boravišta.

“U pismu smo istakli: Crnoj Gori, sa ovom antidemokratskom vlašću, koja ne priznaje crnogorsku naciju, jezik i crkvu, koja negira antifašizam i preko Srpske pravoslavne crkve želi da rehabilituje fašistički četnički pokret iz Drugog svjetskog rata, sa vlašću koja slavi ratne zločince Ratka Mladića, Radovana Karadžića i ostale, sa vlašću koja ne priznaje genocid u Srebrenici, sa vlašću koja je cunami za sve crnogorsko i multietničko-našoj državi prijeti propast, jer joj je ugrožen nacionalni, ekonomski i biološki opstanak”, navode iz PKS-a.

Ovim planiranim izmjenama u domenu sticanja crnogorskog državljanstva, kako ističu, trajno ćemo dobiti ruske i srpske državljane, a izgubiti crnogorske iseljenike i nikada više Crna Gora neće biti država i crnogorskog naroda.

“Svako drastično povećanje broja državljana u maloj Crnoj Gori, u ovom slučaju ruskih i srpskih, mijenja njenu demografsku strukturu i uvodi strance u poziciju da odlučuju o našoj sudbini“. Nakon nedjelju dana, sa žaljenjem konstatujemo, da odgovora nema, pa ćemo danas ponoviti sve ovo što smo u dopisu naveli. Pozivamo i ostale subjekte u Crnoj Gori da urade isto”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljiljana
07.04.2021-13:54 13:54

BRAVO.
Svaka cast!!!