Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

PKS: Samo izdajnici mogu da ruše crnogorske partije, kongres u septembru prilika za preispitivanje povjerenja

''Patriotsko komitski savez može da jača, a uključivanjem novih ljudi, posebno mladih, da se pozicionira kao zdrava partija centra, u kojoj će čist obraz i iskren nastup, biti najveći kapital''

Patriotsko komitski savez, sa žaljenjem, obavještava članove i simpatizere da je u toku organizovani i ničim zasluženi napad na vrh partije, koji časno, više od sedam mjeseci od osnivačke skupštine na Čevu, radi na temeljnim ciljevima partije – borbi za objedinjavanje suverenističkih snaga u državi i borbi za tekovine 21. maja, saopšteno je iz te partije.

Na proširenoj sjednici Predsjedništva partije, konstatovano je, kako su saopštili, da je grupa članova, koju predvodi jedan od osnivača Pokreta vladavine prava, započela tihu, pa sve agresivniju kampanju protiv rukovodstva partije, posebno predsjednice naše partije.

“Pokretu vladavine prava dugujemo zahvalnost što su, odlukom tadašnjeg rukovodstva, promjenom imena u PKS, omogućili odborima Komitskog pokreta, da, bržom preregistracijom, zadovolje sve uslove za izlazak na lokalne izbore u Nikšiću. Ta osnivačka skupština, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo partije, Predsjedništvo i predsjednica, je održana na Čevu, 18. oktobra prošle godine i od tog momenta počinje rad Patriotsko komitskog saveza, koji je, za samo nekoliko mjeseci, u nemogućim uslovima, osvojio jedan mandat u lokalnom parlamentu i formirao nekoliko opštinskih odbora partije. Dakle, zahvalnost, nikad kontrolu”, naveli su u saopštenju.

Ističu da PKS i njeno rukovodstvo nikada nijesu bili ničiji “igrači”, niti ničije kupljevine.

“Već iskreni i beskompromisni borci za čast ove države, a pritom pojedinci koji žele da izgrade jednu slobodnu, mladu, demokratsku partiju, koja će biti oslobođena karijerista, interesdžija, precijenjenih ličnosti. Zbog toga smo se odlučili na sazivanje vanrednog Kongresa za prvu nedjelju septembra, na kojem bi se jasno iskristalisali ljudi iz svih gradova Crne Gore kojima je suverena, sekularna i evropska Crna Gora najveća svetinja”, kazali su iz PKS-a.

Kongres je, kako dodaju, prilika da se svi pogledamo u oči i ocijenimo rad, ali i nerad, pa je, kao takav, očito izazvao hitru reakciju grupe članova, koji, manipulišući Statutom, pokušavaju da formiraju neke paralelne organe i predsjednike, što im nećemo dozvoliti.

Kongres će, kako kažu, biti prilika za preispitivanje povjerenja svim organima partije, pa i predsjednice i članova Predsjedništva.

“PKS je, svojim javnim zalaganjem za rehabilitaciju i posthumno dostojanstvo herojima Komitskog pokreta, najzaslužniji za široku promociju komitskog imena, te za iskrenu, nepartijsku i građansku reakciju na mnoge događaje koji obilježavaju ovaj period Crne Gore. Na tom putu, stekli smo brojne podržavaoce, ali i protivnike, ne samo među svim strankama na vlasti, medijima, regionu, dijelu međunarodne zajednice, već i među onima za koje smo mislili da dijele s nama ovu ideju”, ističu oni.

Na žalost, kako  dodaju, ima nas raznih.

“Od onih koji lažnim predstavljanjem uzimaju novac i privilegije za tuđi rad, preko onih koji “šaptačkom ideologijom” unose nemir među članovima, do onih koji svjesno ili pod nečijim pritiskom, pod krinkom “spašavanja partije”, u stvari pokušavaju da ugroze njen opstanak. To ne rade komite, to ne rade patriote, već IZDAJNICI i prema njima ćemo se tako ophoditi. Partija i Radna grupa za pripremu Kongresa nastavlja svoj rad, o čemu će javnost biti redovno obavještavana”, saopštili su iz PKS.

Predsjedništvo je prihvatilo da Lazar Vujošević bude novi predsjednik Mladih PKS-a, a da Danijela Iković bude predsjednica Žena PKS .

“Kako su u toku aktivnosti na formiranju opštinskih odbora PKS-a, pozivamo simpatizere naše partije i podržavaoce ideja koje promovišemo, da nas kontaktiraju na stranicama partije, kako bi bili uključeni u rad, u opštinama đe žive. Samo omasovljenjem partije, stvaranjem mjesnih i opštinskih odbora, Patriotsko komitski savez može da jača, a uključivanjem novih ljudi, posebno mladih, da se pozicionira kao zdrava partija centra, u kojoj će čist obraz i iskren nastup, biti najveći kapital”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve