Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS PROSVJETARIMA: Branite svoju profesiju, bićemo uz vas!

PKS poziva veliku prosvjetnu zajednicu da dignu glas protiv nepravde, da podrže svoje kolege, da svi zajedno stanemo na kraj ovoj suludoj politici. Organizujete protest i mi ćemo ga podržati, ne zbog jeftinih političkih poena, već zbog naše đece, koja zaslužuju bolji život, bolje obrazovanje, veći izbor i svijet pred očima - stoji u saopštenju PKS.

Patriotsko komitski savez pozvao je prosvjetne radnike da organizuju protest, koji bi oni podržali, zbog aktuelne situacije u toj oblasti.

PKS poziva veliku prosvjetnu zajednicu da dignu glas protiv nepravde, da podrže svoje kolege, da svi zajedno stanemo na kraj ovoj suludoj politici. Organizujete protest i mi ćemo ga podržati, ne zbog jeftinih političkih poena, već zbog naše đece, koja zaslužuju bolji život, bolje obrazovanje, veći izbor i svijet pred očima – stoji u saopštenju PKS.

Kako ističu, PKS ogorčenjem gleda na, kako navode, pustoš koju Vesna Bratić, “4u1 ministarka” sprovodi po Crnoj Gori, pitajući se samo – dokle.

– To pitanje možemo postaviti prosvjetnim radnicima, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost, jer samo „primati k znanju“ sve ono što je ova žena uradila, potpuno je van pameti i razuma. Zar nas upravo Vi nijeste učili o slobodi, o izboru, o svijetu, zar nam nijeste upravo vi otvarali prozore i vidike, da bi danas, kada se vaš rad krvavo nipodaštava, vi, gotovo redom, ćutali? – napominju iz PKS.

Iz PKS navode da je prvi čovjek Univerziteta predsjednik Matice srpske, idejni kreator litija i četničkog portala, na kojem se blate i vrijeđaju svi koji nijesu na putu tamonjihovog „sveta“-i njegova kandidatura prolazi mirno.

– Stotine direktora u osnovnom i srednjem obrazovanju je smijenjeno, bespravno i revanšistički, među kojima i odlično rangirani prosvjetni radnici, po svim parametrima vaše profesije-a opet muk? Postavljaju se, na njihova mjesta, žene poslanika, braca, sestre…po matrici odanosti svetosavlju i velikosrpstvu, i opet-ništa. Postavljaju se osvjedočeni negatori crnogorske države i zaluđenici preminulog četničkog pokreta kao direktori obrazovnih ustanova na sjeveru države, đe u velikom broju žive pripadnici manjinskih naroda, i vi onako horski-ćutite? Imenuje se žena, koja je ćerala djecu da liježu po crkvi, i koja je svoje golišave fotografije razvlačila po internetu, da bude na čelu osnovne škole u Baru-i vi opet ništa? – pitaju se iz PKS.

U saopštenju se iz PKS pitaju, što se desilo sa prosvjetarima Crne Gore.

– Đe su oni posvećeni, istinski pedagozi, koje svi u svojim sredinama znamo, koji su nam đecu učili pravim, ljudskim vrijednostima? Zašto ne dignu glas protiv ovakve nepravde? Bratićka provodi svoj domaći zadatak, za koji joj velikosrska politika u susjedstvu, već odaje priznanje. Ako se ne pokrenete, a mi svi s vama, dobićemo još jednu nesrećnu generaciju, koju će nemoćni roditelji, oćerati daleko od Crne Gore, a šta smo onda svi zajedno uradili? – stoji u saopštenju PKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve