Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS Joanikiju: Nikada nećete biti naš mitropolit, crkva Srbije toliko zla nanijela da ga ne može nikad ispraviti

Na Cetinju smo vam mirno poručili da, kao takvi, idete u svoje bogomolje pa slavite šta god hoćete. Nikog ne mrzimo, ali smo dovedeni do ruba. I dalje nema nazad, poručuju iz PKS-a

Iz Patriotsko komitskog saveza danas je poručeno da mitropolit Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović nikada neće biti mitropolit Crnogoraca i nikada Crnogorci neće priznati njegovu jurisdikciju ni u čemu. Crkva Srbije koja, kako kažu, posrbljava Crnogorce već 30 godina, “toliko nam je zla nanijela da ga nikad više ispraviti ne može”.

“Njihovim manipulacijama, kletvama, i parama, razdvojili su kuće i porodice, od ljudi napravili nadrivjernike, kojima je svako ko drugačije misli-neprijatelj, stvorili jednu “armiju” mrzitelja svog doma, otadžbine, svog crnogorskog porijekla. A ni to im nije dosta, već iz usta svog crkvenog glasnogovornika, koji se oduševljava propalim Rakovićem, nas Crnogorce “proziva” za “urlikanje”, optužujući nas da smo “izmanipulisani, pomračeni i zloupotrebljeni””, navodi se u saopštenju PKS-a.

Čak, dodaju u PKS-u, i prijeti nekakvim prokletstvom, kao da smo nepismena masa koja ne zna Bibliju, a kao da je on neko više biće koje može bilo koga prokleti.

“Za nas vjerujuće, Bog je u srcu, a svako mjesto nam je crkva đe mu se molimo, pa te zaostale fore neka primjenjuje na mnoge što su, učešćem na litijama, pokušali da operu vlastite biografije. I neka zna Joanikije Mićović, Bog čuva Crnu Goru. Ovako mala država, davno bi propala da je naša ljubav ne čuva, a Bog je, za vjerujuće, upravo ljubav, pa uvijek prepozna duše koje mu se mole čista srca. Što se za crkvu Srbije ne bi moglo reći; sva vaša bulumenta, sve vaše i tuđe pare, ne bi vam bile dovoljne da, sa partijama koje podržavate, a koje se takmiče u “vjerovanju”, držite vlast u Crnoj Gori. I jeste crkva Srbije; predsjednik Srbije vam je izabrao patrijarha, mitropolite, Crnoj Gori je ukinuo sve ono što je Amfilohije gradio, pa šta ste vi drugo no “crkva Srbije”? Na Cetinju smo vam mirno poručili da, kao takvi, idete u svoje bogomolje pa slavite šta god hoćete. Nikog ne mrzimo, ali smo dovedeni do ruba. I dalje nema nazad”, zaključuju u PKS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve