Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: I dalje čekamo uklanjanje cerada sa likom Amfilohija

Kako naglašavaju, ipak vjeruju da živimo u demokratskoj državi i da će nadležni opštinski organi, shodno Zakonu o održavanju stambenih zgrada, pristupiti uklanjanju cerada, radi mira i bezbjednosti svih građana Nikšića

Patriotsko-komitski savez i dalje čeka sprovođenje odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor Opštine Nikšić, koji je naložio uklanjanje cerada sa likom mitropolita Amfilohija sa fasada stambenih zgrada, koje su, bez odobrenja stanara i nadležnog opštinskog organa, postavljene radi provokacije onih građana koji u preminulom vide crkvenu osobu koja je cijeli svoj radni vijek provela u širenju mržnje prema crnogorskom nacionalnom biću, kazali su u Patriotsko-komitskom savezu PKS.

Oni poručuju da “nikakve cerade ni vatrometi, u srcima patriota i komita, ne mogu ublažiti ogorčenje na sve ono što je Amfilohije Radović govorio o Crnogorcima, o crnogorskoj naciji, jeziku, crnogorskoj istoriji”.

“Velikosrpsko ludilo koje je ođe zasađeno, svjedoci smo, ponovo se širi i po Srbiji, đe se po nalogu vlasti, a koga bi drugog, postavljaju bilbordi sa likom crnogorskog vladike, vladara i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša, sa njegovim riječima, čime se priprema teren za rušenje Mauzoleja na Lovćenu, najvećeg crnogorskog simboličkog svetilišta i vraćanje Karađorđevićeve kapele, kao simbola velikosrpske šape nad Crnom Gorom. Što će biti-nikad”, poručili su u PKS.

Radović je, kako ističu patriote, o tome maštao godinama, proglašavajući, mimo volje Sinoda SPC, Njegoša “svecem i tajnovidcem”, koje njegovi puleni kao papagaji ponavljaju, misleći da će obmanuti neznaven narod da stvarno i povjeruju da je Njegoš živio svetim i tajnovidačkim životom.

“Pa i on im se, sa lovćenskih visina, grohotom smije! I đe bi takva crnogorska veličina bila u društvu “svetih” Mace, Nikolaja,Lipovca… I ostalih četničkih koljača. Provokatori, dovedeni i sa strane i debelo plaćeni, čak i parama iz Srbije, koje “su stigle” prije neki dan, uzalud čekaju “okršaj”; čekali su ga i kad su zastavu Srbije postavili na divni nikšićki Saborni hram Sv.Vasilija Ostroškog, zaostavštinu crnogorskog kralja Nikole, iako je taj simbol grada svih njegovih žitelja i apsolutno crnogorski”, rekli su u PKS.

Kako naglašavaju, ipak vjeruju da živimo u demokratskoj državi i da će nadležni opštinski organi, shodno Zakonu o održavanju stambenih zgrada, pristupiti uklanjanju cerada, radi mira i bezbjednosti svih građana Nikšića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
16.01.2021-18:35 18:35

Ma sklonite to ruglo na silu a ako to ne mozete onda premazite tu ceradu sa kravljim balegama.