Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

PKS: Glavni odbor podržao sve odlluke predsjedništva partije

''I predsjedništvo i članovi Glavnog odbora jednodušni su u ocjeni da Patriotsko komitski savez, može biti partija koja će uvijek, kod građana sa snažnom pripadnošću Crnoj Gori, bez obzira na nacionalno i vjersko opredjeljenje, imati svoje mjesto na političkoj sceni Crne Gore''

Glavni odbor Patriotsko komitskog saveza juče je, na prvoj sjednici u Nikšiću, potvrdio odluke Predsjedništva da se iz partije isključe članovi koji su, u nedavnom obraćanju javnosti, predstavljeni kao “novo predsjedništvo i nova predsjednica PKS-a”, da se isključe lica koja od 18.10.2021. godine nijesu ni postali članovi partije niti su učestvovali u njenom radu, a bili na listi GO, saopšteno je iz Patriotsko komitskog saveza.

“Takođe podržao je Odluku o prijemu novih članova iz Nikšića, Kotora, Rožaja, Risna, Bijelog Polja, Cetinja i Podgorice, tako da sada ovo tijelo partije funkcioniše u punom kapacitetu”, dodaju oni.

Kako su saopštili, uz osam članova, koji su glasali putem video poziva, sa 35 prisutnih na sjednici, sve odluke su donesene jednoglasno.

“Glavni odbor je podržao i odluku Predjedništva o raspisivanju vanrednog Kongresa partije za prvu nedjelju septembra, te zadužio opštinske odbore da predanim radom i aktivnostima u cilju organizovanja izbornih konferencija, delegiraju članove za Kongres, a Radnu grupu da svim opštinskim organima dostavi uputstva o načinu rada. Opštinski odbori će svojim kandidatima za rukovodstvo partije i stranačkim organima, čija imena moraju dostaviti do 1.avgusta, doprinijeti potpuno transparentnom predkongresnom procesu, te svojom voljom izabrati one koji će voditi partiju u naredne četiri godine”, navodi se u saopštenju.

FOTO: PKS

Jednoglasnom Odlukom, kako ističu iz PKS, za predsjednika Glavnog odbora partije izabran je Željko Roganović, privatnik iz Kotora, inače član Predsjedništva, koji će, do Kongresa biti na ovoj poziciji.

Dodaju da je glavni odbor raspustio opštinski odbor PKS u Baru i zadužio Roganovića da iskoordinira članove u ovom gradu, kako bi se pristupilo osnivanju novog opštinskog odbora.

“I predsjedništvo i članovi Glavnog odbora jednodušni su u ocjeni da Patriotsko komitski savez, posebno nakon predstojećeg vanrednog Kongresa, može biti partija koja će uvijek, kod građana sa snažnom pripadnošću Crnoj Gori, bez obzira na nacionalno i vjersko opredjeljenje, imati svoje mjesto na političkoj sceni Crne Gore, ukoliko se potrudimo da mudro odbijamo napade na jedinstvo i ukoliko uspijemo da utičemo na zajedništvo svih kojima je na srcu naša jedina domovina.

Dio članova Glavnog odbora je, nakon završetka sjednice, otišao ispred Spomenika Ljubu Čupiću, ikoni antifašističke borbe, da odaju počast jednoj divnoj mladosti koja je osmjehom pobijedila smrt i zavrijedila našu doživotnu zahvalnost za slobodu Crne Gore, vječiti ideal za kojeg se i Patriotsko komitski savez bori”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve