Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: A đe bi bio Đukanović, no sa narodom na Cetinju

Poručuju da crnogorska politička scena profilisana u dva pravca, za koji kažu da samo jedan od njih ide put 21. vijeka

Patriotsko komitski savez ukazuje da je na djelu potpuna velikosrpska histerija, kako u zemlji tako i van nje, posebno u Srbiji, gdje se, poslije izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da će biti sa narodom 5.septembra na Cetinju, kao na traci, smjenjuju mrzitelji svih „fela i veličina“, svih profesija redom, kako bi doveli situaciju do usijanja, saopšteno je iz PKS-a.

“A nemaju potrebe za tim; narod je crnogorski rekao da se na tronu Svetog Petra Cetinjskog, neće dozvoliti ustoličenje mitropolita tuđe crkve-i to je jedina činjenica koja nas zanima. Uličarsko i unisono burlikanje na srpskim medijima, vrijeđanje Crne Gore i Crnogoraca, obraćanje Vulina, Dačića, „Mačića i Kučića“ potpuno je irelevantno i nebitno jer oni koji vole ovu državu, svih vjera i nacija, biće 3. septembra na Cetinju da brane svoje”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, podržavaju odluku predsjednika države koji, kako kažu, “zna đe mu je mjesto”.

“Patriote i komite ovog saveza, podržavaju odluku predsjednika ove države, koji, kao Crnogorac, zna đe mu je mjesto. A đe bi mu i bilo nego sa narodom koji je 21.maja, srcem velikim kao Lovćen, kazao DA svojoj jedinoj domovini, kazao DA svojoj državi, ognjištu, svojim precima i potomcima”, naglašava se u saopštenju.

Poručuju da crnogorska politička scena profilisana u dva pravca, za koji kažu da samo jedan od njih ide put 21. vijeka.

“I ako neko misli da nas ikakvi „mačići“ mogu pokolebati, uplašiti ili spriječiti da budemo na Cetinju, grdno se prevario! Pokušaji ukupne pozicije da „sve što se dešavalo“ pripišu jednom čovjeku je njihova obmana ali, na žalost, i dokaz koliko slabo poznaju narod na čijem čelu pretenduju da budu. Nakon godine provokacija i nipodaštavanja najviše crnogorskog naroda, nepoštovanja zakona ove države, čistki procrnogorskih kadrova iz svih institucija sistema, uz otvoreno, drsko i bezobrazno miješanje srpskog državnog vrha u izborni proces, kupovine naših medija, finansiranja, prijetnji, pa uz sve to, licemjernog prenemaganja srpskih popova i političara o vlastitoj „dobronamjernosti“, crnogorska politička scena je jasno profilisana u dva pravca, od kojih jedan ide put 21.vijeka, a drugi ostaje zarobljen pogubnom ideologijom prošlih vjekova, koja, sama po sebi, ne može održati probu vremena”, ističe se u saopštenju.

Napominju da zajedništvo i međusobna podrška daju snagu za dalju borbu.

“Crnogorsko zajedništvo i međusobna podrška, jasna građanska profilacija, antifašizam, ljubav prema domovini, daje nam snagu da ovaj drugi pravac pošaljemo u istoriju, đe jedino i pripada”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tetak
30.08.2021-16:34 16:34

Normalno Gospodin Djukanovic dolazi i ide sa svojim narodom !!

PKS: A đe bi bio Đukanović, no sa narodom na Cetinju – CG Vijesti
30.08.2021-16:57 16:57

[…] Aktuelno […]