Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Uzdržati se od djela koja mogu ugroziti prijateljske odnose

Pisonerova je ponovila da je poštovanje dobrosusjedskih odnosa i regionalna saradnja kamen temeljac procesa prosirenja ali takodje i procesa stabilizacije i prdruzivanja

EU poziva na uzdržavanje od postupaka koja bi mogla ugroziti prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazala je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, komentarišući jucerasnji tvit evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija, koji je pozdravio odluku Vlade Srbije da povuče protjerivanje crnogorskog ambasadora i pozvao Crnu Goru da učini isto.

Pisonero

Na pitanje TVCG da li je Evropska komisija upoznata sa cjelokupnim istorijskim kontekstom koji je u osnovu odluke o protjerivanju ambasadora Srbije, Pisonero je rekla da je Evrospka komsija imala priliku da izrazi svoj stav juče, i da je ”poruka poslata sa njihove strane”.

Pisonerova je ponovila da je poštovanje dobrosusjedskih odnosa i regionalna saradnja kamen temeljac procesa prosirenja ali takodje i procesa stabilizacije i prdruzivanja.

“Crna Gora i Srbija solidno napreduju ka EU. Unija poziva na uzdržavanje od postupaka koja mogu ugroziti obostrane priateljske veze”, kazala je Pisonero.

Poručuje da je očuvanje dijaloga i obostranog povjerenja, od sustinske vaznposti, posebno medju zemljama koje su na putu ka EU.

Pisonerova nije odgovorila na naše pitanje da li je Evropska komsija pozvala Srbiju na isti potez 2008. kada je Beograd odlučio da protjera crnogorskog ambasadora, nakon odluke Crna Gore da prizna nezavisnost Kosova.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve