Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Potreban međustranački dijalog, uključujući i ključna imenovanja u pravosuđu

''Kao što je ranije saopšteno, kako bi se dalje napredovalo na putu ka EU, potreban je međustranački dijalog, uključujući i dijalog o ključnim imenovanjima u pravosuđu'', podsjeća Pisnonero

Bojkot rada parlamenta nije održivo rješenje, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernendez, povodom odluke Demokratske partije socijalista (DPS) da ne učestvuje u radu Skupštine.

„Pozivamo sve političke aktere da konstruktivno rade zajedno na unapređenju reformi koje se odnose na EU, i pronađu održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog, u duhu odgovornosti i u interesu građana“, kaže Pisonero za TVCG.

Ona ističe da je ključno sačuvati prostor za dijalog u Parlamentu.

„Kao što je ranije saopšteno, kako bi se dalje napredovalo na putu ka EU, potreban je međustranački dijalog, uključujući i dijalog o ključnim imenovanjima u pravosuđu“, podsjeća Pisnonero.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković, kazao je da ta stranka u narednom periodu neće učestvovati u plenarnim zasjedanjima Skupštine Crne Gore, radu skupštinskih radnih tijela, te radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve